A Administrație

Mihai Iacovete: ”Noi vom rezolva problema câinilor comunitari rapid și civilizat”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

 

Timp de 12 ani (cele trei mandate ale veterinarului Florinel Constantinescu) câinii comunitari au ”colcăit” prin stațiunea internațională Călimănești – Căciulata. Sunt de notorietate haitele de câini din zona Ploscaru, blocurile R1 / R2, blocul cu 7 de la Poliție, parcul Căciulata, hotel Traian, zona Cozia, spatele Hanului Cozia, etc., haite care au pus la pământ zeci de turiști și care au fost păsuiți, în mod intenționat, pe domeniul public. Până în anul 2012 Primăria Călimănești a avut un adăpost de câini unde erau adunați și aplicate măsurile legale în acest sens. După ”descălecarea” noului primar Florinel Constantinescu adăpostul a fost închis!!!

În Bugetul Local 2024, în ultimul an electoral, veterinarul Florinel Constantinescu încearcă ”o electorală” amenințând populația cu o alocare de 100.000 lei pentru înființare adăpost câini! Pe bune!

În final, am contactat opoziția în legătură cu această speță. Președintele lor, dl. Mihai Iacovete ne-a spus:

”Este foarte clar că vom construi un adăpost pe raza orașului Călimănești unde vom strânge toți câinii comunitari. Dar plasamentul adăpostului trebuie să fie cât mai izolat, pentru că un adăpost de acest fel aduce gălăgie, mirosuri, presupune deranj mare pentru comunitate! Nu poți să duci un adăpost de câini undeva în interiorul comunității (cum este cazul Serelor Călimănești)! Trebuie să fie într-o zonă izolată de comunitate în așa fel încât oamenii să nu simtă deranjul.

Problema abandonului este foarte cunoscută în orașul Călimănești, la care se adaugă câinii aduși din localitățile învecinate, sunt numeroase plângeri, iar în fața turiștilor sunt o notă proastă! Abia anul acesta dl. Constantinescu a venit cu propunerea în buget pentru un adăpost la Serele Călimănești. Nu suntem de acord cu această locație, vrem un adăpost undeva într-o zonă izolată. Acolo vom construi și o formă de donație (mâncare, medicamente) din partea localnicilor iubitori de animale, iar adăpostul va respecta toate normele de hrană, adopție, sterilizare, eutanasiere, etc. Și încă ceva ... nu vom aștepta semnale din partea cetățenilor pentru câini! Îi adunăm noi, pentru că știm unde sunt!” a declarat Mihai Iacovete, președintele organizației PSD Călimănești pentru Cozia-Info.