C Comentarii

Crișu Popescu în Gazeta Vâlceană ... atac dur la Ilie Amuzan

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Am citit articolul publicat de Crișu Popescu în Gazeta Vâlceană, „PSD Călimănești versus PSD Vâlcea. Amuzan și familia Buganu au vândut organizația lui Constantinescu”. Mare porcărie de reportaj construit pe dezinformare și lipsă de asumarea adevărului!!! Nici Petre Tănăsoaica, omul de casă al lui Florinel Constantinescu nu a scris, până acum, așa ceva ...

Ilie Amuzan este ex-primarul (PSD) al stațiunii Călimănești – Căciulata din mandatele 2004 – 2008 și 2008 – 2012. În prezent este consilier local PSD la Călimănești.

Romeo Vlad este un localnic din Călimănești pe care-l recomandă familia. Nepotul familiei Buganu (tatăl frate cu Mariana Buganu) acesta a fost impus de unchiusău la ciolanul administrației publice locale. A ocupat (în perioada 2004 -20012) ce funcții au putut fi ocupate.

Crișu Popescu acuză în articolul său colaborarea dintre Ilie Amuzan și Romeo Vlad care ar fi făcut praf opoziția locală în dauna intereselor băsistului Florinel Constantinescu. Ba mai mult, acesta i-ar șantaja cu diferite dosare și în felul acesta ar fi o remorcă incapabilă de luptă politică.

Cronologia adevărului ...

La alegerile din anul 2012 Ilie Amuzan a fost învins de către oamenii de afaceri locali care și-au dorit cu disperare să fie „liberi în decizie” în fața proiectelor finanțate, proiectate și aprobate de către forumurile financiare unde Amuzan a accesat proiecte și a fost capabil să le finanțeze. Reabilitarea parcurilor – 3 milioane de euro; Canalizarea orașului Călimănești cu toate localitățile componente – 16 milioane de euro; Mirajul Oltului – 3 milioane de euro; Asfaltarea și reabilitarea drumurilor locale – câteva milioane de euro; Reabilitarea Drumului de cură balneară (Drumul Muncitorului) – câteva milioane de euro! Orașul Călimănești a fost, până în anul 2012, singura localitate din județul Vâlcea care s-a descurat la nivelul ... „cel mai bine!”  

În ceea ce privește retorica ... administrația de după alegerile din 2012 atunci când Ilie Amuzan a fost înlăturat de la conducerea Primăriei Călimănești a fost o plăcere să fie pusă în practică ... și poate chiar și un scop!

 

PSD versus PSD

Pe Romeo Vlad, Amuzan nu l-a considerat niciodată politician! Este „nepotul lui unchisău”, adică nepotul lui Mircea Buganu (unul dintre principalii noștri profitori locali) pe care acesta l-a recomandat să fie șef la SC Călimănești Serv SA (firmă de gospodărire a orașului cu servicii externalizate), să fie viceprimar, să fie oriunde ... numai să fie la masa ciolanului local. Impus de către județeana de partid, impus de către puterea lui unchisău, Romeo Vlad a fost un fel de mână cu care să te ștergi ... pentru tot ce a însemnat politică și administrație din partea lui Ilie Amuzan. Ca drept dovadă că la terminarea mandatului a rămas dator cu multe dosare de recuperare pe care nu a știut să le numere! Și tot după terminarea mandatului mulți „ciraci” au realizat că și ei au fost niște mâni moarte, dar fără a preciza cu exactitate - dreapta sau stânga!!!

 

Constantinescu îi șantajează cu dosare

Total neadevărat! Constantinescu a epuizat toate dosarele pe care putea să le deschidă. Este vorba de dosare reale, cu acuzații concrete. Materializate în bombe electorale, bombe care timp de șase ani de zile au ținut la electorat, dar care încep să nu mai fie în termenul de valabilitate. Toată lumea (de la propaganda băsistă) aude că Amuzan a furat, dar nu vede nimeni niciun dosar deschis. Totul este prezentat într-o formă de „maximă nenorocire”, dar fără maxima condamnare!

Eu nu cred că Florinel Constantinescu este cauza conflictelor din PSD! Actualul primar își duce mandatul cu atacurile electorale, cu lupta de promovare a imaginii, cu programul lui. Faptul că Florinel Constantinescu profită de certurile proștilor din PSD nu este de acuzat și nici de tras concluzii nedocumentate.

În campania electorală din 2016 Ilie Amuzan a candidat pentru primăria Călimănești într-un PSD format din următoarele găști de interese:

  1. Buganii care trăiesc cu ura în ficați față de Amuzan și care au urmărit doar să câștige cât mai mulți consilieri pe care, mai târziu, să-i organizeze sub conducerea lui Romeo Vlad (poate viceprimar);
  2. Gruparea „Banană” care a impus pe listele electorale surori, frați, unchi din neamul lor;
  3. Gruparea „Antareșilor” unde Dan Becșenescu și-a trimis omul de casă, pe celebrul dezorientat Dan Zgripcea, un fel de Agamiță Dandanache, dar care astăzi este consilier județean, care a ieșit consilier la Călimănești, iar actualmente este memebru în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean.
  4. Gruparea „SC Călimănești – Căciulata SA” unde Nicolae Patre își implementează oameni în toată sfera politică locală.

 

În acest context Ilie Amuzan trebuia să câștige alegerile pentru primăria orașului Călimănești ...!!! Cred că rezolvarea și stoparea tuturor discuțiilor ar fi ca Ilie Amuzan să se depărteze de acestă clică de trădători și să intre într-o organizație nouă unde să atragă oamenii care cred cu adevărat în el. Să-și comunice ideile, să comunice mai mult, să răspundă la toate acuzațiile pe care adversarii politici i le aduc și să acționeze pentru dezvoltarea proiectelor locale.

 

 

P.S. Pentru Crișu Popescu: Cred că, mai de grabă, Florinel Constantinescu ar trebui să fie îngrijorat de dosarele pe care Ilie Amuzan le-ar putea scoate din sertare ...