C Comentarii

Fantoma Spitalului Județean de Urgență Vâlcea - Un doctor băgat în pușcărie ... aiurea!

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

 

Știrea finală a rămas că un medic chirurg vâlcean, C-tin Ploscaru și-a atacat cu un bisturiu colegul din Spitalul Județean Vâlcea ...!!! Cum că incidentul dintre medicii vâlceni Constantin Ploscaru şi Emil Bărbulescu s-a petrecut la mijlocul lunii ianuarie 2016, în sala de operaţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea: „Constantin Ploscaru şi persoana vătămată Bărbulescu Emil au avut un conflict spontan în blocul operator-chirugie, moment în care inculpatul Ploscaru Constantin, având în mână un bisturiu, i-a produs victimei o plagă în regiunea cervicală antero-laterală stânga, cauzându-i secţiunea muşchiului sterno-cleido-mastoidian şi leziune jugulară externă”.

A fost acuzat de tentativă de omor și după doi ani de judecată Tribunalul Argeș l-a condamnat la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare, 25.000 euro daune morale către victimă, la care se adugă cheltuielile de judecată plus plata avocatului lui Bărbulescu ...

În provincie ocaua se răstoarnă de multe ori ...

În telenovela de la Spitalul Județean de Urgență actorii principali au fost C-tin Ploscaru, Didi Ignat (medic chirurg și șef de secție în locul lui Ploscaru), Dan Ponoran (actualul manager al spitalului), Doru Tărășenie (fost consilier județean PNL) și PNL Vâlcea. Alături de ei, cei trei ziariști ai presei vâlcene, ”seniorii” care stau la masa tuturor îmbârligăturilor și cumetriilor din mocirla Rm.Vâlcea.

C-tin Ploscaru a intrat în acest scandal din poziția de medic primar chirurg de o viață în Spitalul Județean, iar din 1990 până în 2003, mai mult, a fost șef secție chirurgie.

Scânteia care a aprins fitilul a așezat-o cu multă ”prostie și nepricepere” organizația PNL Vâlcea, care s-a amestecat brutal în organizarea și viața internă a Spitalului Județean Vâlcea prin practica cunoscută deja ”ciocul mic pentru că noi suntem la putere!”, făcând praf o unitate de stat cu un buget atât de important și o notorietate așa de mare. Și făcând praf activitatea unor medici care și-au construit activitatea pe foarte multă muncă, cercetare și excelență în actul medical! Viziunea tinerei democrații galbene, conform algoritmului democratic, trimite în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean pe Dumitru Tărășenie, care pe vremea aceea era consilier județean și putea fi numit de către partid în acest for.

În scurt timp Tărășenie devine co-manager în acestă instituție, alături de Dan Ponoran pe care o tratează ca pe tarlaua de la Vilcart Călimănești. Personalul medical, sătul în cei 26 ani de atâta ”regulat administrativ” în mare procent, se supune noilor fanarioți înghițind în sec deviza: ”ei se prefac că administrează, noi ne prefacem că municim”! Singurul care ia atitudine este medicul C-tin Ploscaru care nu suportă imixtiunea oprtunistului Tărășenie și își acceptă rolul de luptător împotriva vântului. Domnia sa declara despre situația din interior într-un articol publicat în presa locală: „Concursul pentru ocuparea postului de manager al SJU Vâlcea, a creat din păcate multă patimă, imoralitate și delațiune din partea unor „haite înfometate de neadevăr”: ziariști, medici, buticari, proletari, sindicaliști, piețari, tractoriști, televiziuni, politicieni, partide, organizați în “găști de cartier”, ce au chibițat ca o “mama Omida” și au încercat să înnece adevărul în ură, dezinformare, rea-credință, cu iz de impostură, suspiciune de aranjamente oneroase cu iz penal, “dispoziții și trucuri de partid”, trafic de influență, tocmeală ca la “târgul de vite” de “Sf. Ilie-din Titești” – toate pe terenul firav al unor presupuși “precupeți“ zguduiți”, “rătăciți” și „descreierați mintali”, numiți prin spital -“tarabagii și pastramagii de iarmaroc ai decadenței și necinstei”: Di-di Sfiosu sau Iuda cu mulți arginți, Doru Plotogu zis “Moș-bărbuță-amant fatal, plătitor de taxe, impozite și pensii alimentare”, Ghiță-birjarul, bărbatul-fatal, în pielea goală, “dezbrăcatul de caracter”, sau “imbecilul de la Fișcălia”, Dan, Copilul Minune, sau “țestoasa de Galapagos”,“ofițerul descoperit”. Ei, presupușii “jupâni și pâlicari din piscina devenită haznaua trișorilor din Căciulata”, niște „păcălici și ologi mintali cu IQ, la graniță cu idioția”, ce-și susțin tematica delirantă cu o sentențioasă demnitate, folosind o argumentație mai convingătoare, deși cu concluzii false, chiar dacă pleacă de la premize veridice.” Scria C-tin Ploscaru în articolul „Pamflet colectiv dedicat smintiților din lazarete”

Rufele spălate până acum 5 – 6 ani ”în familie” de data aceasta au întrecut măsura. Scandalul depășește granițele Spitalului Județean, trece și de cele trei ziare ale ”seniorilor” noștri și ajunge la ziariștii tineri.

În felul acesta am aflat despre:

  • mafia gărzilor medicale care erau pontate în lipsă, de unde se încasau sute de mii de lei / lunar printr-un circuit de suveică al acestor gărzi;
  • am aflat despre angajările de asistente medicale care trebuiau să cotizeze 1000 euro;
  • am aflat despre fișele medicale care erau aruncate în dulapuri depozitate pe holurile spitatului. Cunoscătorii știu despre regimul special al acestor fișe medicale și despre răspunderea penală care atrage sancțiuni;
  • am aflat despre culisele ”neortodoxe” ale concursului de manager al SJ Vâlcea;
  • am aflat despre lăfăiala lui Dumitru Tărășenie printre doctorițele din spital. Am aflat despre cea care a rămas însărcinată, despre copilul din flori ...
  • am aflat că pentru anumiți medici, contra cost, existau persoane din afara spitalului care scriau fișele medicale, după care erau aduse cu sacoșa pe ușa din spate și introduse în spital;
  • am aflat despre șpăgi, despre tarifele operațiilor, despre aroganța asistentelor, despre furtișagurile de la medicamente, despre mafia farmaciilor, etc.

 

În final ...

Începe o luptă a sistemului, cucerit vremelnic de oamenii PNL-ului - reprezentat aici de noua conducere cu Dan Ponoran, D-tru Tărășenie, Didi Ignat. Aceștia au de partea lor o mare parte din personalul spitalului, seniorii din presă și poliția municipală (care se ghidează în meserie mai mult după cum bate vântul, unii dintre ei au nevestele asistente la spital!!!) ... și doctorul Ploscaru care rămâne din ce în ce mai singur. Parcursul evenimentelor este semnalat la factorii de răspundere ai statului de drept român. Se fac reclamații la Colegiul Medicilor, Consiliul Etic, Poliția Municipiului Rm.Vâlcea, DNA dar ... doctorul primește numai respingeri. În spital colegii medici, asistentele și restul încep să-l privească ca pe un rebel care este singur împotriva tuturor. Șicanele, ”tălpile” și provocările din partea liberalilor din conducere se țin lanț împotriva lui. C-tin Ploscaru rezistă psihic până la ultima provocare ... dr.Emil Bărbulescu (finul lui Ploscaru și omul cu fișele medicale) recent trecut în tabăra celor de la conducere îl provoacă pe Ploscaru pentru ultima dată.

Aici bătrânul doctor aflat în pragul pensionării cedează și oferă apa la moară atât de așteptată pentru conducerea liberală ... Care de fapt acum realizează că au făcut o mare tâmpenie!!!