C Comentarii

Sami ”sămânță de scandal” Vâlcu a aprins scânteia în PNL Vâlcea

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Nepotrivirile de toate felurile dintre băsiști și liberali au existat tot timpul de la fuziunea acetora și până astăzi. Șicane, contre, bisericuțe, contraziceri, etc au umplut clepsidra. La Vâlcea, această cumetrie de conjunctură și-a târât interesele doar, doar de o ieși ceva. Și cum luminița nu mai apărea ceva trebuia să aprindă scânteia inevitabilei despărțiri, un divorț ”construit” după cum arată contemporanul, de către consilierul județean PNL, Samuel Vâlcu.

Farmacistul Sami Vâlcu este unul dintre oamenii de bază ai băsismului vâlcean, fondator al PD-ului, fost deputat PDL, consilier județean, secretar general, etc. Face politică încă din primii ani post-revoluționari și în tot acest timp a devenit unul dintre ”sforarii politici” de bază ai județului Vâlcea. Calitatea și scopul principal al acestui politician este organizarea și construcția managerială din spatele grupurilor de conducere. Este omul care nu se vede, eminența din spate care construiește absolut tot ce trebuie pentru calea spre căpătâi! Periculos de abil își hipnotizează prada politică pe care o duce acolo unde interesele ”grupului restrâns” o cer.

Sami Vâlcu este unul dintre puținii politicieni vâlceni care poate interacționa cu ”gloatele electorale” pe care le convinge că este cel mai bun fără să le ofere nimic! Iar după ce le ia totul, convinge ”gloata” că alții sunt de vină pentru pentru nerealizările echipei lui!

Florinel Constantinescu vorbește în scrisoarea deschisă adresată lui Cristian Buican de un ”grup extrem de restrâns” despre care spune, citez: „Știți, ca și noi, cât de spectaculos am preluat administrația locală (n.r. la Călimănești) în urmă cu șase ani, de la social-democrații instalați la putere aici. Vă reamintim acest moment pentru că el s-a produs prin efortul unui grup extrem de restrâns de oameni cu convingeri liberale.”

Ei bine, Sami face parte din acest grup ”extrem de restrâns” care în politica județeană rămâne pe picioare indiferent de contextul politic. Acum la adresa fostului deputat este excludere din PNL! Cu siguranță aceste întâmplări au fost bine cântărite și ce pare o treabă rezolvată pentru Cristian Buican va aduce mai târziu furtună!

După această schismă nordul județului va suferi o modificare. Conducerea celor două orașe, Călimănești și Brezoi este PNL, dar nicicând nu au putut spune că au o colaborare fructuasă cu conducerea partidului de la Rm.Vâlcea. A fost un lasă-mă să te las dar condiționat cu sarcini de partid. ”Întâmplarea” lui Sami Vâlcu este un semnal că abordarea politică va fi mai apropiată de PER-ul lui Mircia Gutău, urmând să vedem metodele de apropiere și pașii concreți care se realizează în acest sens.

Despre revenirea la matca liberală așteptăm mutările lui Cristian Buican, care până acum nu a comentat nimic!