D Dezvaluiri

Scandalul momentului: Daniel Ghiță din Călimănești a primit mandat de reținere de 24 ore. Alexandru Ghiță, fiul acestuia a făcut prima declarație ...

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În seara zilei de luni, 6 august 2018, Daniel Ghiță din cartierul Jiblea Veche al stațiunii Călimănești – Căciulata a fost implicat într-un incident cu un echipaj de poliție din cadrul IPJ Vâlcea. După cum au scris majoritatea redacțiilor de presă locale și naționale deznodământul incidentului pare a fi un act de ultraj asupra echipajului de poliție, pe fondul refuzului de legitimare la volanul mașinii personale, care a degenerat în loviri, focuri de armă, mascați, ambulanțe, rețineri. Astăzi, Daniel Ghiță a primit mandat de reținere de 24 ore și își petrece noaptea în arestul IPJ Vâlcea.

Peste rigoarea comunicatului de presă, publicația locală Cozia-Info a contactat familia acestuia care a declarat în exclusivitate: „suntem foarte dezamăgiți de amploarea scandalului care parcă nu se mai termină și se amplifică din oră în oră tot mai mult. Suntem dezamăgiți de reacția ziarelor care nu ne contactează și pe noi și nu ne oferă posibilitatea să transmitem opiniei publice punctul nostru de vedere și, până la urmă, adevărul. Toată lumea se rezumă doar la niște comunicate ale poliției pe care le mai cosmetizează în funcție de redacția de ziar. Considerăm că s-a stârnit din nimic un scandal foarte mare cu o țintă clară de condamnare a lui Daniel.”

Fiul acestuia Alexandru Ghiță, 17 ani, a fost martor ocular pe tot parcursul evenimentelor și a declarat pentru Cozia-Info:

„Totul a pornit de la farurile mașinii, lăsate aprinse, când tatăl meu a oprit la un magazin să cumpere țigări. Totul s-a întâmplat în cartierul nostru la câteva sute de metri de casă. Echipajul poliției a venit, a oprit lângă mașină și ne-a avertizat să nu staționăm cu farurile aprinse. Tata a înțeles și le-a spus polițiștilor că a fost doar să cumpere țigări și imediat plecăm. Am plecat de acolo, am întors în intersecție, moment în care au venit polițiștii cu girofarurile aprinse, ne-au oprit blocând ușa mașinii ca să nu se mai poată da jos. Tata nu a oprit, a plecat și a venit cu mașina pe care a băgat-o direct în curte. De aici a pornit tot scandalul ... poliștii au venit după noi, au încercat să-l tragă afară din curte, tata s-a opus, s-a agățat de un pom de la poarta mică, unul dintre polițiști a încercat să scoată pistolul amenințând că îl împușcă, tata s-a retras în interiorul curții, polițistul a tras. Glonțul a trecut razant pe lângă mine. Tot de acum datorită scandalului creat a ieșit lumea din cartier, în curte continua lupta polițiștilor. Unul dintre ei l-a lovit pe tata cu niște lovituri de picior în zona pieptului.

Ieșirea oamenilor în stradă a mai calmat puțin polițiștii, moment în care tata a reușit să se infiltreze prin mulțime și să fugă. De aici a început altă cursă violentă, pentru că polițiștii l-au urmărit până aproape de prima curbă (aproximativ 200 m). S-a dat cu spray lacrimogen, au căzut pradă copii, oameni adulți. De fapt tot ce le-a stat în cale!”