E Evenimente

Taberele de teatru și pictură de la Călimănești sunt în plină desfășurare. Miercuri (19 iulie) prima reprezentație pentru public

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În aceste zile, la Călimănești, se desfășoară o nouă ediție a Taberei de Arte Vizuale “Vlaicu Ionescu” și a Taberei de teatru “Florin Zamfirescu”, evenimente culturale devenite în timp un reper în peisajul artistic local.

După cum a prezentat Ermina Buduleci, referent cultural în cadrul Primăriei Călimănești: ”Tabăra de Arte Vizuale reunește anul acesta 11 personalități artistice din mai multe centre ale țării (București, Timișoara, Sibiu, Râmnicu Vâlcea),  dar și din Republica Moldova ale căror lucrări vor putea fi admirate într-o expoziție de grup. Anul acesta va fi organizată  în galeria proaspăt inauguratei Case de Cultură „Florin Zamfirescu” la finalul taberei, în data de 23 iulie. Această expoziție reprezintă o dovadă a talentului și creativității dezvoltate în timpul acestor zile de explorare și practică artistică la Călimănești, lucrări care vor îmbogăți patrimoniul deja consistent al acestei instituții de cultură.”

Călimăneștenii, dar și turiștii, pot socializa și urmări la treabă pe Valeriu Herța / Olga Mardari / Ramona Slug / Alexandra Ungureanu / Viorel Florin / Marius Barb / Mariana Constantinescu / Cornelia Gherlan / Coman Gheorghe / Florin Mihai / Marin Răducu. Este prima dată din istoria acestor tabere când autoritatea locală poate găzdui evenimentul în două centre noi, recent inaugurate: teatrul ”Florin Zamfirescu” și Centrul Multifuncțional.

Ermina Buduleci a mai spus: ”Noutatea ediției de anul acesta, a taberei de arte vizuale, o reprezintă atelierele de pictură pentru copii și tineri organizate la Centrul Multifuncțional, susținute de artista Olga Mardari din Basarabia (foto), cu multă dăruire și însuflețire. Atelierele oferă oportunități extraordinare pentru  pasionații de pictură  de a-și dezvolta abilitățile și de a explora diverse forme de expresie artistică. Prin intermediul acestora, micii artiști și-au putut exprima creativitatea și au realizat lucrări impresionante, care vor fi reunite în data de 22 iulie la Centrul Multufuncțional în Expoziția “Taine în culori”.

 

Miercuri la 19.30 spectacol de teatru

De asemenea,  sunt organizate ateliere de teatru, susținute de actrița  Nicoleta Moscalenco în cadrul cărora  participanții sunt implicați într-o serie de exerciții de improvizație, jocuri de rol și studiu al personajelor în care învăță despre voce, gesturi și comunicarea non verbală, dezvoltându-și astfel abilitățile actoricești.

Atelierele de pictură și teatru nu sunt  doar despre învățare și practică artistică, ci și despre socializare, construirea de relații și prietenii. Participanții au oportunitatea de a interacționa și a lucra în echipă, lucru care le permite  să-și împărtășească ideile, să se inspire reciproc și să creeze împreună.

Începând de miercuri, iubitorii de teatru sunt invitați la Casa de Cultură, unde, studenții UNATC ”I.L Caragiale” București vor susține diverse reprezentații, deschise publicului larg, cu intrare liberă.

Miercuri, 19 iulie, începând cu ora 19:30, avem ocazia de a ne bucura de talentul și pasiunea tinerilor actori, coordonați de Ștefana Samfira și Andrei Atabay în “Scene din teatrul românesc interbelic”, spectacol în cadrul căruia personaje din piesele unor mari dramaturgi români precum ”Jocul Ielelor” - Camil Petrescu, ”Titanic vals” - Tudor Mușatescu și ”Steaua fără nume” / ”Ultima oră” de Mihail Sebastian prind viață pe scena Casei de Cultură.”