F Faptul divers

COMUNICAT DE PRESĂ cu privire la programul de audiențe dedicat cetățenilor din județul Vâlcea

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Aducem la cunoștința vâlcenilor că, în data de 21 februarie a.c., un consilier al Instituției Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Pitești, va fi prezent la sediul Bibliotecii județene “Antim Ivireanul” din municipiul Râmnicu Vâlcea pentru a acorda audiențe celor interesați. Programul de audiențe este în intervalul orar 10-16 iar înscrierile se pot face la sediul bibliotecii din Râmnicu Vâlcea sau, telefonic, apelând numărul Biroului teritorial Pitești: 0248 211 101, luni și miercuri, între orele 10-14 sau marți și joi, între orele 12-16.

Ne puteți scrie la adresa poștală : Pitești, str. Negru Vodă nr. 38, complex Ciocârlia sau la adresa de mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. De asemenea, ne puteți vizita la sediul biroului nostru din Pitești unde vă putem acorda audiențe în zilele de luni și miercuri, orele 10-14 sau marți și joi, orele 12-16.

Instituția Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor și libertăților persoanelor publice în raporturile acestora cu autoritățile publice iar petițiile care ne sunt adresate trebuie formulate în scris, să indice numele și domiciliul persoanei fizice lezate, drepturile și libertățile încălcate precum și autoritatea administrativă ori funcționarul public în cauză. Petiționarul trebuie să dovedească întârzierea sau refuzul administrației publice de a soluționa legal petiția. Nu vor fi luate în considerare petițiile anonime iar petițiile ni se adresează nu mai târziu de un an de la data când s-au produs sau de la data când persoana în cauză a luat cunoștință despre încălcarea drepturilor și libertăților sale.

Dacă faptele sau actele reclamate au făcut obiectul unor dosare la instanțele de judecată sau se află în curs de judecare, nu mai pot fi sesizate Instituției Avocatul Poporului. Petițiile adresate instituției Avocatul Poporului sunt scutite de taxa de timbru.

Activitatea noastră este reglementată de Legea nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, republicată, publicată în Monitorul Oficial nr. 181 din 27.02.2018 iar exemple de bună practică puteți afla consultând site-ul instituției noastre avp.ro/birouri teritoriale/biroul teritorial pitesti/activitate.