F Faptul divers

În urmă cu câteva minute a murit Vasile Necșoiu din Călimănești, răpus de haosul din Spitalul Județean de Urgență Vâlcea

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, în jurul orelor 21.00, Vasile Necșoiu din Călimănești a suferit un accident vascular celebral cu mari suspiciuni de anevrism hemoragic.

Imediat a fost apelată ambulanța Vâlcea care a sosit foarte rapid și foarte bine echipată (s-au prezentat chiar două ambulanțe cu echipaj complet). Ajunși la Spitalul Județean de Urgență a început calvarul. Pentru că aici iadul decolorat, adminstrat de niște conducători la nivelul de încadrare ”imbecili”, și-a început ritualul pervers: ”N-avem!” De data aceasta, în cazul lui Vasile Necșoiu nu a funcționat Computerul Tomograf, aparatul vital care stabilește diagnosticul corect putându-se stabili schema de tratament potrivită.

Și dacă computerul nu a funcționat a început presiunea umilințelor pentru familie alături de câțiva oameni de bine dintre cadrele medicale de aici: Du-te, sună, aleargă, au luat legătura la București pe la vreo două spitale, la Pitești i-au refuzat și acolo, au primit confirmarea verbală pentru spitalul din Sibiu și imediat, ca o izbăvire au pornit alergăturile pe întortocheata Vale a Oltului către prietenii noștri de la Sibiu, Spitalul Județean de Urgență. Dar, speranța a durat doar o secundă pentru că ajunși acolo au întîlnit alți medici – manageri încadrați și ei tot la nivelul ”imbecili”, care și-au bătut joc de un om care avea nevoie mai mult decât oricând de liniște. Ei bine, pacientul Vasile Necșoiu a stat câteva ore la SJU Vâlcea ca să vadă în ce zare a țării pornește pentru un RMN, a parcurs în zdruncinături toată Valea Oltului, a stat două ore în parcarea spitalului din Sibiu îndurând aroganțele unor alți idioți care i-au spus ca la Rm.Vâlcea: ”N-avem!”, a făcut (în final) RMN-ul la Clinica Polisano Sibiu și s-a întors la Rm.Vâlcea tot pe Valea Oltului! Din acest moment pacientul Vasile Necșoiu a fost primit la Spitalul Județean Vâlcea după dușul umilințelor care a durat vreo șase ore.

De ce?

Consiliul Județean Vâlcea, prin singurul om care muncește în acest județ, C-tin Rădulescu a dotat spitalul cu Computer Tomograf. Ba mai mult, a reabilitat acest spital, l-a despăducheat, l-a dotat cu multe, a aranjat saloanele, cabinetele oferind managementului de aici posibilitatea să se organizeze pentru actul medical.

La Vâlcea preocuparea este alta. Prăduirea banilor publici care sunt puși la dispoziție de minister pentru salariile fabuloase din această unitate. Și s-a creat în felul acesta un tărâm al pierzaniei construit din angajări pe pile care a adus în peisaj tot felul de ”fufe cu dedicație” și escroci mărunți prefăcuți în nobili eroi, dar fără niciun fel de recomandare la capitolul experiență.

Atât de mult a căzut în ridicol, acest spital, încât a devenit imposibil să se mai ridice! Cinismul, incompetența, indolența vor deveni celebre pentru Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Computerul lor Tomograf nu este deschis sâmbăta și duminica pentru că nu au personal calificat care să presteze, pentru că medicii buni fug de Rm. Vâlcea refuzând să coboare în ”Sodoma pierzaniei”.

Și încă un paradox!

Toată viața această familie, ca dealtfel mii de familii din județul Vâlcea, au cotizat la Bugetul Asigurărilor de Sănătate la nivelul ”conștiincios”. Vasile Necșoiu, alături de familia sa administrează pensiunea Parc din Căciulata. Pe lângă cotizațiile plătite, au plătit zeci de cărți de muncă cu alte cotizații cuprinse acolo. Sâmbătă pacientul Vasile Necșoiu a cerut din ce i s-a promis și a găsit o speluncă ordinară care i-a râs în nas: ”N-avem!” pentru că acolo ei sunt stat în stat sub nasul permisivilor Johanis, PNL, USR ...

În final vă prezentăm scrisoarea publică scrisă de familie citind printre rânduri disperarea față de părintele care a murit cu zile:

”Pacient Necsoiu Vasile, ajuns cu Ambulanța la Sp. Vâlcea inconștient, tinut două ore în urgență fără a fi investigat. După aproximativ trei ore s-au decis să îl trimită spre Sibiu ... motivul fiind că nu au tomograf functional. S-a ajuns la Sp. Sibiu unde i s-a făcut tomograf la Spitalul Polisano. Pacientul a fost ținut alte 3 ore în ambulanță nefiind primit în urgențe motivul fiind că nu au ce să îi facă că nu este urgență pt. ei! A fost trimis din nou la Vâlcea. După alte 2 ore am fost informați că are AVC hemoragic (capul plin de singe) și așteptam la ora actuală să fim informați că a decedat. Pacient întubat plimbat 8 ore între spitale!  

RUSINE MEDICI SIBIU! Este inadmisibil ca în secolul 21, să nu existe măcar tomograf functional întru-un spital care ar trebui să deservească un judetl!!! De ce medicii de la spitalul Sibiu, care au fost sunați și și-au dat acceptul pt. primirea pacientului de la Vâlcea, au refuzat să-i acorde asistența medicală? Oare nu primesc aceleași SALARII??? Probabil, dacă strigatul nostru rămâne fără ecou, va trebui să distribuim și către presă. Știu că poate e tardiv, dar decizia dumneavoastră, poate salva de mâine, viata mea, a familiei ... și poate chiar a dumneavoastră, într-o situație similară!!!

Vă rog ajutati-i pe cei care în viitor nu trebuie să mai moară!!!