P Politică

Dănuț Zgripcea, omul de casă al Antareșilor, a părăsit politica locală din Călimănești

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Noul Consiliu Local al orașului Călimănești alcătuit după alegerile din iunie 2016 a fost „încurcat” prin plecarea lui Dănuț Zgripcea, ales consilier local pe listele PSD la primăria Călimănești. Până aici Zgripcea a candidat și pe listele Consiliului Județean Vâlcea unde a avut o poziție neeligibilă. Dar prin plecarea parlamentarilor de Vâlcea și prin câteva mici jocuri de culise acesta a fost validat consilier județean.

Dănuț Zgripcea este interpusul lui Dan Becșenescu patronul Antares Grup Vâlcea. Un om de afaceri destul de neastâmpărat care, după cum se vede, își plimbă „manivela” prin toate cercurile politice vâlcene în speranța de a prinde o punte de legătură la masa bogaților politicii locale.

După ce au „băzgăunit” ani de zile printre culoarele politicii județene, Antareșii pun acum ochii pe borcanul cu miere al celei mai dezvoltate stațiuni vâlcene, Călimănești – Căciulata. „Manivela” Dănuț Zgripcea este activată cu misiunea de a candida la primăria stațiunii sau obținerea unui post de consilier în Consiliul Local Călimănești.

Așa a și fost. Cu două trei luni înaintea alegerilor locale, Agamiță Dandanache cu binecuvântare obținută din partea județenei de partid a venit la Călimănești ca să se apuce de treabă. Și să le arate nesupușilor de aici cum se înfăptuiește politica adevărată. Își anunță intenția de candidatură pentru poziția de primar, își rezervă un loc eligibil pe lista de consileri (adică poziția nr. 2) și se apucă de jocuri și scandaluri în interiorul organizației locale care timp de patru ani luptase singură împotriva liberalilor și a primarului Constantinescu (PDL). Pe la începutul campaniei electorale Antareșii fac praf PSD-ul local pe care-l împarte în grupuri și grupulețe, electoratul local este nemulțumit de apariția „manivelelor” impuse de la centru și pe care le văd tot mai pregnat în viața socială locală. Pe fondul „aiurelilor politicianiste” ale PSD-ului gruparea lui Florinel Constantinescu profită și câștigă alegerile cu 70%, iar în Consiliul Local obține 10 consilieri din 15.

Oare or fi suferit Antareșii de pe urma înfrângerii de la Călimănești?

Cred că au și uitat unde este Călimăneștiul! Dan Becșenescu și-a atins scopul, omul lui este astăzi consilier județean PSD, este la Spitalul Județean în consiliul de administrație, este ..., este ...!!! Iar în saloanele cu circuit închis sărbătoresc victoria unei strategii foarte bine jucate de istețul Dănuț Zgripcea!