P Politică

Florinel Constantinescu, primul interviu după ”cearta” din interiorul partidului

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În urmă cu o săptămână primarul stațiunii Călimănești – Căciulata, Florinel Constantinescu (membru PNL) a lansat în mass-media o scrisoare deschisă în care a prezentat nemulțumirea echipei, dar și a organizației PNL Călimănești față de managementul politic al conducerii filialei  PNL Vâlcea. Edilul a oferit pentru Cozia-Info un interviu în care a discutat despre implicațiile și ecourile acestei scrisori.

Cozia-Info: După gestul public al scrisorii ați avut vreo întâlnire pe această temă cu oficiali PNL?   

Scrisoarea deschisă pe care am semnat-o alături de colegii mei din organizația Călimănești are și semnificația unui lucru scris, menit să rămână. Știți, există un obicei să vorbim într-una și să nu ne mai asumăm ce am spus cu diferite ocazii. De aceea scrisul e sfânt: dă durată opiniilor și asumare maximă. Nu este rolul nostru să invităm pe nimeni la discuții în jurul acestei scrisori deschise. Noi am scris-o și ne-am asumat-o integral. Până la urmă, politica este și un act de bărbăție și de înțelepciune, nu vreo flecăreală urmată de decizii viscerale. În buna ordine a lucrurilor, așteptăm de la colegii noștri județeni un răspuns prin decizii calme și înțelepte.

Cozia-Info: Cum va fi afectat orașul Călimănești de ruptura dvs. cu conducerea filialei?

Nu este vorba despre nicio ruptură. Noi am comunicat îngrijorări și am cerut clarificări. Nu este pentru prima dată când o facem. Este pentru prima dată când o facem public, în scris. La liberali se comunică nemulțumirile, nu se ascund pentru a proteja sensibilitățile de partid. Nu suntem un partid cu sensibilități puerile. Noi credem că putem avea opinii diferite chiar în interiorul partidului, nu în afara lui. Poți face opinie separată și opinia separată nu este un delict politic. Tocmai de aceea grupul liberal de la Călimănești nu a rupt-o cu nimeni, ci a atenționat conducerea județeană asupra unor decizii pripite, luate mereu în aceeași direcție, prin care au fost înlăturați din partid oameni care provin dintre noi. Este o îngrijorare urmată, cum este firesc, de așteptarea unui răspuns prin fapte de îndreptare, pentru că faptele sunt cele care îngrijorează, nu altceva, iar faptele greșite se pot îndrepta numai prin fapte și niciodată prin vorbe. Aceasta este o problemă de partid și nu are nimic de-a face cu bunul mers al lucrurilor în stațiunea Călimănești. O localitate atât de importantă, cu o evoluție atât de bună în ultimii ani, un adevărat simbol în istoria turismului balnear românesc, nu poate fi atins de câteva decizii grăbite ale unui lider de partid, indiferent despre ce partid am vorbi. Am arătat prin echipa noastră că există resurse locale importante pentru o administrație performantă la Călimănești. Ca să nu mai vorbim despre solidaritatea localnicilor în jurul acestei administrații.

Cozia-Info: Ce se întâmplă cu proiectele locale?

Din fericire proiectele cu finanțare europeană nu depind decât pe ici pe colo de politica locală. Local, în sens european, bineînțeles. După cum știți suntem la finalul unor proiecte cu multe probleme de derulare venite din trecut. Dar suntem și la începutul unui pachet de proiecte la care s-a lucrat câțiva ani cu mult succes. În această toamnă pornim câteva proiecte cu finanțare europeană, realizate de echipele noastre de proiectare, care au convins pe finanțatori de valoarea pe care o adaugă proiectele acestei localități. N-avem a ne teme de ceva în acest domeniu. Nu vreau să insist, pentru a nu răni sentimentele cuiva, dar administrația actuală a stațiunii este foarte conștientă de puterea de convingere pe care a câștigat-o în acești ani în dialogul cu instituțiile românești sau europene, cu care comunică pentru derularea proiectelor locale.

Cozia-Info: Domnule primar, este clar că ceva s-a rupt în PNL Vâlcea! Puteți să faceți o previziune față de viitorul dvs. politic?

Viitorul meu politic este unul administrativ. Nici cu trecutul meu politic nu stau altcumva. Dacă politica este să te implici real și să-ți asumi propriile proiecte în plan social și comunitar, atunci eu am făcut această politică de foarte mult timp. Am manageriat o instituție cu mari responsabilități în apărarea sănătății animale și siguranța alimentară a județului Vâlcea și manageriez de ani buni, din poziția de primar, buna dezvoltare a orașului-stațiune Călimănești. Managementul pe care îl practic este unul îndreptat către succes măsurat prin etape vizibile de creștere și această nuanță mă poziționează întotdeauna pe partea dreaptă a doctrinelor politice. Acesta este și motivul pentru care nu-mi plac bărbații care se umflă în penele vreunei funcții politice pentru a dărâma construcții la care alții trudesc o viață. Din fericire ei nu pot dărâma și succesul administrativ pe care îl practicăm în folosul comunităților mai mici sau mai mari din România. Fiți liniștit, m-am născut pe dreapta politicii românești și, ca toți oamenii civilizați, și eu îmi iubesc și îmi respect locul de naștere!