P Politică

Încă puțin și începe modernizarea ”bretelei nordului”. Până atunci a intrat în execuție DJ 646 C către Mănăstirea Surupatele

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Astăzi, 10 aprilie a.c., președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a dat ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul de investiții “Reabilitare și modernizare DJ 646 C Băluțoaia (DJ 646 B) - Mănăstirea Surpatele, km 0+000 - 3+000”. 
Drumul Județean 646 C are o lungime totală de 2,686 km, porneşte din DJ 646 B – sat Băluţoaia și se continuă pe teritoriul comunei Frânceşti, cu punct final Mănăstirea Surpatele, fiind și singura cale de acces către lăcașul de cult.
Valoarea totală a contractului de lucrări, încheiat cu RAJDP Vâlcea, este în sumă de 4.437.127,46 lei (peste 44 miliarde lei vechi), iar durata de execuţie este de doi ani, cu o perioadă de garanţie a lucrărilor de zece ani.
Obiectivul de investiții, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Vâlcea, a fost finanţat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II) și constă în realizarea următoarelor categorii de lucrări: refacere şi reabilitare a sistemului rutier pe întreaga lungime de 2,686 km, realizarea de rigole pe traseul drumului pe o lungime de 5.030 m, amenajare drumuri laterale - 9 buc; consolidarea a 14 podeţe tubulare, refacere podeţe accese la proprietăți: 110 buc, consolidare ziduri de sprijin pe o lungime de 180 m și amenajare parcări 970 m2.


“Cu voia lui Dumnezeu și cu ajutorul oamenilor, am dat startul modernizării drumului către Mănăstirea Surpatele, un drum pe care eu îl consider deosebit de important. 
Prin realizarea lucrărilor prevăzute în contract, se vor schimba radical condiţiile de circulaţie, atât pentru locuitorii comunei Frânceşti, cât şi pentru turiștii care vin la Mănăstirea Surpatele sau vizitează această zonă, cu un potențial turistic ridicat şi datorită peisajelor deosebite pe care natura le oferă. 
Așa cum am mai spus mă țin de cuvânt, ne ținem de cuvânt, iar cetățenii din comuna Frâncești nu sunt singurii beneficiari ai faptelor noastre bune, fiindcă ne gândim și la ceilalți locuitori ai județului Vâlcea, cărora vrem să le îmbunătățim condițiile de viață, scop în care ne-am propus să realizăm investiții pentru finanțarea cărora am atras aproape 200 milioane euro.” - Constantin Rădulescu, președinte Consiliul Județean Vâlcea.