P Politică

Comentariile Coziei: PSD în campanie la Călimănești

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Duminică, 03.11.2019 echipa de campanie a PSD Vâlcea a fost prezentă la Călimănești – Căciulata. După patru ani de mandat, Costi Rădulescu alături de colegii săi de partid s-au întâlnit cu oamenii din cunoscuta stațiune balneoclimaterică a nordului cu satisfacția unui mandat bine realizat și aici. PSD-ul a venit în fața electoratului să ceară un vot pentru Viorica Dăncilă alături de care au avut o agendă bună și pentru Călimănești.

În primul rând PSD-ul a realizat, în raport cu conducerea liberală a orașului, un dialog constructiv orientat către rezolvarea problemelor care au vizat Unitatea Administrativ Teritorială. În felul acesta:

  1. Au repornit construcția proiectului Aqua - Mirajul Oltului care fusese lăsat de autoritățile județului pe o linie moartă, locul oferind o imagine de degradare, de șantier în paragină. Astăzi, locația este o bijuterie de trei stele, căutată cu plăcere de turiști și localnici. Aqua - Mirajul Oltului a oferit zonei Călimănești o susținere importantă în ceea ce privește oferta turistică.
  2. Prin directorul Romsilva, Gheorghe Mihăilescu (PSD) au ajutat orașul Călimănești pentru înlesnirea trecerii suprafeței de 20 ha pădure, în proprietatea UAT Călimănești. Locația este situată în spatele hotelului Central – izvorul 8 – drumul de cură balneară. Imediat, după semnarea actelor, echipa de implementare fonduri europene a Primăriei Călimănești a trecut la elaborarea proiectului de finațare pentru constrcția unui parc de agrement și distracții – Adventura Parc.
  3. Taberele școlare (Cozia și Păușa), care aparțin Consiliului Județean Vâlcea, au fost organizate în Direcție în cadrul aparatului de lucru al CJ Vâlcea. Acest lucru permite managerierea mult mai eficientă, obținerea de fonduri europene și reabilitarea acestora la un grad sporit de calitate. Deja cele două locații se află în proces obținere finanțare și vor fi scoase din imaginea degradantă care se află la ora actuală. Vor fi create două complexe turistice moderne destinate copiilor și școlarilor din întreaga țară.
  4. Srtada 24 ianuarie din cartierul Jiblea Veche, ”măsluită” electoral de liberalii (Cristian Buican și fostul președinte C.J. Gh. Păsat) va fi reabilitată integral. În campania electorală din anul 2016, liberalii, cu o săptămână înaintea alegerilor, au adus utilajele și au asfaltat în bătaie de joc doar un sens de circulație. A fost turnat atunci un strat de asfalt direct peste drumul vechi. După terminarea alegerilor, în ziua de luni, președintele Consiliului Județean de atunci, Gh. Păsat a retras utilajele, iar alegătorii au rămas cu ochii în soare, drumul devenind în timp mai deteriorat, mai impracticabil. Astăzi este o bătaie de joc! PSD a elaborat un proiect de reabilitare totală care cuprinde toată lungimea DJ 703G Jiblea Veche – Sălătrucel – Berislăvești – Ianculești (jud. Argeș). Acest proiect este tratat cu seriozitate și a respectat pașii de implementare pe care-i impune Legea (proiectare, depunere pentru finanțare, licitație, ordin de începere a lucrărilor). La ora actuală drumul a obținut finanțarea (banii sunt în contul Consiliului Județean) și se află în procedură de licitație firmă executantă a lucrării. Ceva vreme a fost blocat pentru că au existat două firme care au înaintat prin contestații la proiect. Peste două săptămâni este programată o nouă licitație desemnare constructor și proiectul își va urma cursul. Va fi reconstruită toată suprafața drumului, respectiv trotuar, șanț dalat, pistă de biciclete, carosabil. Vor fi reconstruite și reabilitate toate podurile, vor fi executate ziduri de sprijin.