P Politică

La Călimănești. Finanțare de 5 milioane de euro pentru un nou proiect

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

La începutul săptămânii Florinel Constantinescu, primarul stațiunii Călimănești – Căciulata a semnat finanțarea pentru încă un proiect de investiții. Acesta este asigurat prin axa prioritară 13, din cadrul POR 2014 – 2020. Valoarea totală a proiectului obținut este de 23.487.808,52 lei (aprox 5 mil euro).

Proiectul nu este la întâmplare, Executivul de la Călimănești realizează pas cu pas planul urbanistic inspirat din arhitectura helvetică pe care intenționează să-l implementeze în toate cele șase cartiere ale orașului Călimănești. Devenite deja de succes (parcurile Călimănești și Căciulata, izvorul Cozia, părculețul Cozia, parcul pompierilor, Poiana lui Căliman) acestea conturează întocmai viziunea lui Florinel Constantinescu despre felul în care își dorește să arate stațiunea Călimănești – Căciulata.

Cu cei 5 mil euro obținuți se va investi în cinci obiective, complementare între ele, care vizează dezvoltarea serviciilor și infrastructurii educaționale și socio – culturale a orașului, precum și îmbunătățirea spațiilor publice urbane.

Va fi construit:

  1. Centrul Cultural și recreativ Jiblea Nouă;
  2. Scoala cu clasele I-IV Jiblea Nouă;
  3. Casa de Cultură ”Florin Zamfirescu”
  4. Centrul Multifuncțional Călimănești;
  5. Extindere, reabilitare și modernizare 7,1 km. străzi;

 

Jiblea Nouă ... un al doilea ”Poiana lui Căliman”

Cartierul de aici beneficiază deja de o infrastructură nouă de străzi, podețe și rigole construite și reabilitate. Au fost ridicate la nivelul infrastructurii moderne locuri din Jiblea Nouă care până la această dată erau impracticabile. Frumosul cartier călimăneștean are nevoie, de acum, de un centru civic unde să existe o bancă, un loc pentru sport, un centru cultural.

Prin finanțarea obținută primăria va construi aici un teren de fotbal cu gazon și mobilier sportiv, va construi un parc (vegetație identică cu Poiana lui Căliman), va construi un teatru de vară pentru toate manifestările culturale, va reabilita Școala Generală în totalitate care va fi integrată arhitectural și peisagistic în arhitectura centrului civic format. Totul va fi construit în stil helvetic (venghe, verde).

Casa de Cultură ”Florin Zamfirescu” care așteaptă de ani buni reabilitarea și odată cu ea actorul Florin Zamfirescu (care în fiecare vară reproșează starea de ruină al acestui așezământ cultural) va fi adusă la imaginea și confortul pe care-l merită.