P Politică

Interviu Florinel Constantinescu ... Trei zile până la alegeri!

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Cozia-Info: Cum a fost campania electorală?

Florinel Constantinescu: Campania electorală este un bun prilej de comunicare cu oamenii. Cel mai intens dintr-un mandat de patru ani. În pofida crizei sanitare prin care trecem și a limitărilor medicale, am reușit să facem o intensă campanie din poartă în poartă și o campanie online foarte simplă, plină de conținut. După reacțiile sutelor de oameni cu care m-am văzut direct și a altor sute care au reacționat la postările noastre, aș zice că a fost o campanie reușită.

 

Cozia-Info: Au fost situații care v-au deranjat în campanie, au fost atacuri la adresa dvs.?

Florinel Constantinescu: Atacuri e mult spus. Un atac face parte dintr-o confruntare temeinic organizată. Nu a fost cazul, din câte știu. Iar, dacă ar fi fost ceva serios, nu văd de ce m-ar fi deranjat. Știu să apreciez pe oricine se implică într-o confruntare politică, având cultura dialogului și a confruntării de idei. Au existat două-trei șicane, cum este normal, nimic sub nivelul civilizat al schimbului de păreri.

 

Cozia-Info: Cum vi s-a părut reacția oamenilor din Călimănești, cum v-au primit în vizitele electorale?

Florinel Constantinescu: Am început seria de vizite electorale cu o mică ezitare, date fiind condițiile sanitare. M-am trezit cu un val de întrebări din partea oamenilor, toate în aceeași direcție: de ce nu merg și pe strada lor? Oamenii credeau că merg în alte părți, dar nu acasă la ei. Am înțeles că există o dorință puternică de a ne vedea și de a schimba câteva vorbe și am pornit la drum. Pe pagina mea de Facebook sunt sute de fotografii ale întâlnirilor pe care le-am avut la porțile caselor. Vă invit să le vedeți pentru a înțelege atitudinea oamenilor față de mandatele mele de primar și față de perspectiva de a lucra împreună încă patru ani pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunii.

 

Cozia-Info: Ați recepționat mesaje noi de la oameni, poate chiar începerea vreunui proiect, a unei finanțări urgente? Viziunea Executivului a fost influențată în vreun fel cu modificări de strategie?

Florinel Constantinescu: Cei mai mulți dintre oameni sesizaseră din programul meu tipărit și publicat zilnic, fragment cu fragment, pe internet, că intenționăm să dezvoltăm un pol de interes în sudul stațiunii. Cum este și firesc, au vrut să audă detalii, să înțeleagă mai bine ce dorim investind în explorările propuse pentru Seaca. Le-am vorbit de echilibrarea interesului pe care îl arătăm pentru localitățile componente, dar și despre un adevărat complex sportiv și turistic care se poate dezvolta acolo, în jurul izvoarelor termale pe care le vom găsi. Apoi, acestea ar urma să alimenteze cu agent termic întreaga stațiune. La fel le-am vorbit și despre extinderea rețelelor de utilități dincolo de Olt, în zonele cu potențial de dezvoltare rezidențială. Fiecare om are o idee pentru strada lui, dar aceste idei sunt complementare planurilor de dezvoltare pe care le avem. Sunt bucuros să văd că gândim la fel.

 

Cozia-Info: Care este mesajul dvs.final, pentru alegători?

Florinel Constantinescu: În primul rând vreau să știe că le sunt recunoscător pentru votul lor de la precedentele alegeri. Mi-au oferit privilegiul de a le fi primar și de a ajuta la revenirea Călimăneștilor pe harta stațiunilor turistice. Apoi, vreau să le mulțumesc deja pentru atenția pe care au dat-o programului meu electoral. Am dezbătut împreună acest text, față în față sau pe internet și l-am completat cu sugestiile și observațiile lor. Îi invit totodată să participe la vot în număr foarte mare, fără frică. Victoria a fost întotdeauna a celor curajoși și ambițioși. Ne vedem duminică la urne, în secțiile de votare, pentru a confirma că avem la Câlimănești un plan puternic pentru viitorul nostru comun: Modernizăm și dezvoltăm!