P Politică

Cât a fost ministru, Bogdan Matei (PSD) a descentralizat taberele școlare din nordul județului Vâlcea salvându-le de la ”degradare”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În timpul mandatului său de Ministru al Tineretului și Sportului, Bogdan Matei (PSD) s-a ocupat de investițiile necesare în taberele școlare din județul Vâlcea și continuarea descentralizării acestora. „Unitățile administrativ teritoriale și aici, implicit Consiliul Județean Vâlcea, au posibilitatea fie prin accesare de fonduri europene, fie prin buget propriu, să investească în patrimoniul pe care noi îl deținem acum. Până la descentralizare putem preda ce nu este în litigiu în baza unei solicitări din partea Consiliului Județean” spunea la vremea respectivă ministrul Bogdan Matei.  

Ministerul Tineretului și Sportului a deținut în județul Vâlcea un hotel sportiv (în Rm.Vâlcea) și trei tabere școlare care se află în nordul județului (două în stațiunea Călimănești, Cozia / Păușa și una pe Valea Lotrului la Malaia – Brădișor). Acestea au fost administrate prin Direcția Județeană de Tineret și Sport. Prin descentralizare patrimoniul MTS va fi preluat și administrat de către Consiliul Județean Vâlcea care va înființa o direcție în vederea gestionării și administrării noilor puncte de lucru. Vor fi structuri noi care vor avea un manager și oameni angajați prin concurs, obligați prin fișa postului să prezinte public raport de activitate. Organizarea de odinioară a lui ”nenea Dinu” este transformată în direcție care va avea statut de societate comercială și obligată să creeze plus valoare din activitatea desfășurată. Obiectivele respective vor primi investiții consistente din partea Consiliului Județean prin fonduri proprii sau europene pentru ridicarea la standard modern. În acest sens C-tin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea a declarat: „Această reorganizare este binevenită, numai că tot ceea ce preia Consiliul Județean trebuie foarte bine gospodărit! La Călimănești, vis a-vis de Mănăstirea Cozia, tabăra de aici arată binișor, dar o tabără școlară de an 2019 – 2020 va trebui să corespundă întru totul structurilor de cazare conform normativelor. Este important să avem fiecare cameră cu baia ei, este important să construim aici o structură hotelieră modernă chiar dacă va fi destinată copiilor sau tinerilor. Deja ne-am apucat să căutăm surse de finanțare pentru modernizarea și recompartimentarea acestor structuri. Vom lega structura de aici cu alt proiect pe care îl derulăm la Călimănești, Mirajul Oltului.”

Realizat de SC Nartz SRL, comandat de Partidul Social Democrat - Filiala Vâlcea, CMF 11200020