P Politică

Roxana Maria Ghinoiu- consilier local al orașului Călimănești: ”La P.E.R suntem o echipă formată din mulți tineri și ne înțelegem foarte bine”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Este unul din cei 15 consilieri în Consiliul Local al orașului Călimănești, propusă aici de Partidul Ecologist Român, organizația Călimănești, unde este vicepreședinte. Roxana Maria Ghinoiu se află la primul mandat de consilier. Are 39 ani, mamă a doi copii, s-a născut în județul Sibiu, orașul Miercurea Sibiului, iar de 19 ani este stabilită în orașul Călimănești.

În afară de funcția pe care o ocupă la primăria Călimănești, este și manager la o bancă privată din Călimănești. A terminat facultatea de Drept în 2007, iar în prezent este în ultimul an la facultatea din Pitești la Pedagogia învățământului primar și preșcolar. „Nu am fost atrasă de la început de partea politică, dar am avut mentori buni, dl. Sami Vîlcu și Valentin Sclipcea (președintele partidului), care m-au invitat să mă înscriu în acest partid.

Eu am văzut că dl. primar este foarte implicat în ceea ce privește dezvoltarea orașului Călimănești și are foarte multe proiecte în lucru care îmi plac, o să mai vin și eu cu câteva propuneri, pentru că lucrând cu oamenii îmi spun mereu de ce este nevoie, și care sunt nemulțumirile dânșilor. Cred că va fi ok, iar dl. primar o să ia în considerare și propunerile noastre.

Cozia-Info: De ce „Partidul Ecologist Român”, ce are acest partid față de oricare altul?

Mi-am dorit foarte mult să intru în acest partid, pentru că suntem o echipă formată din mulți tineri și ne înțelegem foarte bine, mai exact pentru câțiva oameni care mi-au fost mentori și au făcut ceva pentru orașul Călimănești. Consider că oamenii fac partidele, nu partidele fac oamenii.

 

Cozia-Info: A fost vreun proiect de hotărâre care nu a fost în acord cu viziunea partidului dv.?

Nu, tot ce s-a hotărât până acum a fost în ajutorul cetățenilor, din cauza pandemiei, nu mai sunt locuri de muncă, sunt în șomaj oamenii, e foarte greu și am văzut că primăria încearcă cât de cât să ajute comunitatea cu ce se poate.

 

Cozia-Info: Cu ce probleme se confruntă orașul Călimănești?

Nu sunt probleme majore, sunt minore care se pot rezolva și care sunt în proiect deja, de ex: sunt străzi care trebuie asfaltate, eu aș fi propus și o stație de încărcare a mașinilor electrică, pentru că ar fi foarte utilă în viitorul apropiat.

 

Cozia-Info: Un mesaj pentru locuitorii orașului?

Le mulțumesc că au fost alături de mine, că în trei luni de zile am reușit să le câștig încrederea și promit că nu o să-i dezamăgesc, iar pe viitor o să fie mulțumiți de ceea ce vom face noi!