S Social

Școala Jiblea Veche – Călimănești, se află în plin proces de reabilitatre

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Lucrările Școlii Gimnaziale Jiblea Veche sunt în plină desfășurare. Școala nu și-a întrerupt activitatea, pentru că s-a considerat inoportună mutarea elevilor, în prag de iarnă, la o școală din cartierul vecin, Călimănești. Lucru care însemna o navetă zilnică prin frig a elevilor. Lucrările se desfășoară parțial pe câte un nivel al unității de învățământ și au următorul obiectiv:

1.Imbunatatirea capacitatii de izolare termica a peretilor exteriori ai cladirii;

2.Eliminarea problemelor legate de gradul avansat de degradare al acoperișului și a tâmplăriei exterioare și interioare;

3.Imbunătățirea confortului termic în interiorul clădirii.

4.Îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, tâmplarie, planșeu peste ultimul nivel, planșeu peste subsol), a șarpantelor și învelitoarelor, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii;

5.utilizarea surselor de energie regenerabilă, pentru asigurarea necesarului de energie a cladirii;

Proiectul este implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Regio-Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 3 “Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, prioritatea de investiție 3.1 “ Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor.”, Operatiunea B – Cladiri publice CRESTEREA EFICIENTEI ENERGETICE IN CLADIREA SCOLII GIMNAZIALE JIBLEA VECHE - CALIMANESTI , judetul VALCEA”, COD SMIS 124995.

Proiectul va fi derulat în Orasul Calimanesti, în perioada 01.05.2017 – 30.11.2021 şi are o valoare totală de 3.125.269,50 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 2.642.248,7 lei din FEDR si 404.108,61 lei din Bugetul Naţional.