S Sport

Tensiuni în cadrul clubului de fotbal Cozia Călimănești

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Ieri, 01. 04. 2019 publicația Cozia-Info a fost contactată de către unul dintre părinții copiilor de la echipa de juniori a clubului, care a făcut apel la varianta media pentru a atrage atenția asupra unor probleme cu care se confruntă în ceea ce privește organizarea internă.

Clubul sportiv de fotbal Cozia Călimănești deține două echipe (seniori și juniori) și se află în proprietatea Primăriei orașului Călimănești. Aceasta, alături de Complexul Casa Românească sunt sponsorii activității sportive de aici, reprezentând toate costurile pentru competiții, arbitraje, transport, salarii, echipamente, protocol, antrenamente, etc.

Finanțarea acestei construcții sportive are trei componente: 1. Executivul Primăriei Călimănești care oferă o sumă fixă (8000 lei / lunar), 2. Complexul Casa Românească prin administrator Andrei Vasile, care contribuie benevol la bugetul lunar și Consilierii locali care în campania electorală (anul 2016) au avut inițiativa revitalizării clubului de fotbal Cozia Călimănești. Cel mai ”guraliv și gargaragiu” în acest sens, fiind consilierul ALDE Constantin Boriceanu, care, de altfel, a câștigat voturi importante pe această temă.

În cursul mandatului politic (2016 – 2020) Consiliul Local Călimănești a votat numirea lui Constantin Boriceanu în Consiliul de Administrație al clubului Cozia Călimănești, fiind numit un fel de manager. Fapt asumat de Boriceanu care ar fi trebuit să realizeze diferența de bani dintre nevoile financiare ale clubului și intrările lunare.

Boriceanu doarme!

Declarația pentru Cozia-Info a lui Florian Vasile Biserică (foto), unul dintre părinții copiilor de la echipa de juniori este edificatoare: „Echipa de juniori este crescută sub ochii mei. De când s-a înființat, din anul 2010 m-am dăruit, i-am ajutat și am făcut tot ce am putut, pentru că nimeni nu ne-a ajutat cu nimic. Au fost perioade când poate nu am avut bani de pâine, dar echipa nu am abandonat-o. Am găsit sponsorizări așa cum am putut, și când nu am avut, am pus bani din buzunar, ne-am gospodărit și am crescut niște juniori timp de nouă ani, pregătiți cu antrenori și prezenți în competiții sportive. Din anul 2018 echipa de juniori a fost trecută în asociația Cozia Călimănești sub patronajul Primăriei pentru că aveau nevoie de echipă de juniori ca o condiție de participare în competiția sportivă județeană. Dacă noi ne retragem juniorii, echipa mare nu mai poate să joace! Iar acești mici sportivi nu mimează fotbalul sau să facă doar act de prezență ... Spun lucrurile acestea nu ideea de a avea vreo pretenție legată de funcții sau alte beneficii, vreau doar să avem liniște aici și să ne putem desfășura o activitate sportivă fără stress, fără lipsuri, fără cârpeli! Ne-am bucurat pentru asocierea cu Cozia Călimănești pentru că ni s-a promis seriozitate și stabilitate. Cu toate astea avem nevoie să transmitem public:

  • Avem nevoie de echipament pentru copii;
  • Avem doi jucători care fac naveta de la Sibiu și trebuie să le fie plătit transportul. Este vorba de 300 lei/lunar pentru plata transportului feroviar;
  • Să nu mai fie tensiunile care sunt la ora actuală în club. Certuri, vorbe, fitile, etc.;
  • Au fost postate în mediul on-line mesaje în care își atribuiau merite față de echipa de juniori;
  • Să discutăm cu domnul primar, dar pe terenul de fotbal, de față cu copiii. Să putem pune problemele care le avem și să fim siguri că ajung la domnul primar.