T Turistic

Duelul calității în stațiunea Călimănești – Căciulata disputat între Pensiunea Bucura și Casa Românească

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Stațiunea internațională Călimănești – Căciulata este unul din brandurile celebre ale României în ceea ce privește turismul balnoclimateric. Sinaia și toate stațiunile de pe Valea Prahovei oferă la jumătate cât oferă Călimănești – Căciulata. Munte, trasee montane, râul Olt cu două lacuri de acumulare artificiale, trei debarcadere cu vaporașe pentru plimbări acvatice, 12 complexe de piscine cu apă termală (caldă), din care două aqua magic, 5 baze de tratament cu peste 5000 de proceduri balneoclimaterice, opt izvoare minerale de cură, 3000 locuri cazare în hoteluri, pensiuni și apart – hoteluri. Pe lângă acestea restaurantele, terasele, agrementul, parcurile naturale și aleile de cură de balneară întregesc oferta turistică din stațiunea cunoscută tuturor generațiilor din România.

Nivelul restaurantelor din Călimănești – Căciulata a ajuns la 3*** - plus și își dispută întâietatea între două unități reprezentative Pensiunea Bucura și casa Românească.

Bucura este o unitate mai nouă intrată în turismul local călimăneștean, care a venit cu temele făcute în ceea ce privește marketingul și managementul turistic. Serviciile nu sunt ”fentate”, ele sunt aplicate la nivel de 4*** încă de la început. Într-o cazare cu standarde de excelnță, Rafael Bucura (tânărul administrator al familiei Mihai Bucura) a reușit să coordoneze cele două săli de restaurant, alături de terasa de vară într-o ofertă și servire pe măsura eleganței. Meniurile nu includ oferte sociale (mici, cârnați și ceafă de porc) ele te invită către gusturi rafinate într-un raport calitate – preț la nivel acceptabil. Bucura a știut să găsească puntea dintre mult și prost, între oferta inedită a plăcerii răsfățului de vacanță. Pastele, fructele de mare alături de produsele din carne sau desrturile apetisante sunt oferite într-un cadru peisagistic elegant, relaxat alături de o formație cu muzică live care este prezentă la orele serii.

Casa Românească a trecut de la cazarea tradițională și restaurantul românesc bine organizate la un resort unde papucii de plastic și figurile de cocalar sunt la ordinea zilei. Tihna de odinioară a fost înlocuită cu o zarvă de iarmaroc a unei lumi pestrițe, obositoare formată din gospodari, familiști, cocalari, fițe și lume bună. Administratorul de aici, Andrei Vasile a bramburit personalul încât, efectiv, l-a zăpăcit. Nu se mai știe cine este director executiv și cine se ocupă de managementul cazării, al agrementului și restaurantelor. Toate ”țațele” au fost avansate de la ospătari la directori economici, toți securiștii au fost aduși pe post de manageri, directori, strategi, etc. Lili de la ”sculărie” îți dă astăzi cu capul în gură pe motiv că ea este ”ciumeacă” și ea are ultimul cuvânt!

Ion Zuduluf o piesă de bază din mecanismul managerial al societății a fost atât de ”sucit” încât plus valoarea profesională a acestuia este la 40% din ce poate oferi cel mai bun administrator de restaurant din scoala economică și de servicii a României. Dacă Constantin Vasile (tatăl) a construit aici o unitate administrativă și de servicii de excelență, fiul acestuia Andrei ... o strică!

În concluzie, la Călimănești – Căciulata, numărul unu în servicii și cazare este Pensiunea Bucura care a depus deja certificat urbanistic pentru extindere spațiu restaurant 300 locuri. Este un parcurs frumos și optimist pe care Bucura îl împlinește La Călimănești – Căciulata și despre care o să vă scriem cu mare drag. Felicitări!