T Turistic

9 august 2019, Invitație la drumeție: Full Moon Picnic pe Valea Cheii, în județul Argeș

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Muntenia găzduiește un nou tip de eveniment, Full Moon Picnic care îmbină natura cu mâncarea, muzica și campingul, în satul Podu Dâmboviței, comuna Dâmbovicioara, din județul Argeș, pe data de 9 august. Proiectul “Gust și gustări – elemente de cultură gastronomică din Oltenia și Muntenia” continuă astfel să exploreze bucătăria locală și regională din România, una dintre cele mai bune metode de a descoperi istoria și cultura unei regiuni.

Gazda este Casa Petruța, iar parteneri sunt Fundația Conservation Carpathia, Primăria Dâmbovicioara, Centrul de Informare Turistică Dâmbovicioara. 

Aproximativ 100 de persoane sunt așteptate să se înscrie, accesând pagina www.eat-local.ro sau pe aplicația cu același nume. Oaspeții vor porni în drumeție la ora 17:00, cina va începe la ora 19:00, iar la 22:00 dăm drumul și la muzică (DJ MEET MTD, DJ DEX, Hoinarii). Cina este tip bufet cu preparate și produse reci, un fel principal cald și băuturile nealcoolice din timpul cinei, iar la petrecere vom avea și un bar cu băuturi alcoolice, contra cost.

Despre  „Gusturi și meșteșuguri - peisajul cultural din Oltenia și Muntenia” „Full Moon Picnic face parte din Proiectul “Gust și gustări” co-finanțat de AFCN prin care ne propunem organizarea de evenimente de cultură gastronomică în Oltenia și Muntenia pentru a promova turismul alternativ, zonele rurale, poveștile și bucătăria locală. În perioada dintre 1 iulie - 10 noiembrie vom organiza 9 evenimente în 7 județe din Sudul țării, implicând actorii locali pentru a identifica și promova cultura, tradițiile, obiceiurile și atracțiile turistice din zonă”, a declarat Gabriela Solomon, reprezentanta My Secret România.

La fiecare eveniment urmărim crearea unui context senzorial și stabilirea unui cadru de cunoaștere culturală pentru produsele culinare. Pentru aceasta, contează foarte mult alegerea locului (imagini, mirosuri, sunete), precum și activitățile culturale de tipul concertelor, dansurilor, tururilor ghidate, drumeții, plimbări. Proiectul își propune să promoveze micii producători și, odată cu ei, să sprijine păstrarea peisajului cultural al zonelor incluse. Peisajul cultural (ex: existența căpițelor de fân, a ghindarilor de stejar, a livezilor tradiționale, a pășunilor și fânețelor cu iarbă bogată, etc.) este îngrijit de micii producători prin agricultura la scară redusă.

Proiectul “Gust și gustări” este derulat de Asociația My Transylvania, inițiatoarea brunch-urilor gastronomice și culturale din Transilvania  în parteneriat cu My Secret Romania şi gazdele din fiecare localitate. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Persoane de contact:

Ioana Pătrășcoiu, My Secret Romania, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., telefon – 0729 - 05.06.36, Cristian Cismaru, Asociația My Transylvania, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Website: www.mysecretromania.ro

Facebook: www.facebook.com/mysecretromania

Instagram: instagram.com/mysecretromania