A Afaceri

SC Râmnicu Valcea Shopping City lucrează cu neprofesioniști la construcția marelui mall din Rm.Vâlcea

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Proiectul marelui Mall de pe str. Ferdinand din Rm.Vâlcea (fostul CPL) a fost primit cu destulă deschidere în media vâlceană. Investitor este concernul NEPI, prin SC Râmnicu Vâlcea Shopping City SRL, care urmează să dezvolte lucrări pe o suprafață de aprox. 12 ha, plus alte suprafețe pentru cvartale imobiliare și infrastructură rutieră.

Terenurile din zona bătrânului CPL sunt de câteva zile în efervescența unui mare șantier. După votul din data de 20 aprilie 2017 al Consiliului Local Rm.Vâlcea care a aprobat PUZ-ul și Regulamentul local de urbanism pentru construire centru comercial, împrejmuire, branșamente și utilități, colosul NEPI și-a așezat oficial organizarea de șantier.

 

Dirigintele de șantier este repetent la organizare

Amploarea șantierului, răspunderile multiple, multitudinea utilajelor se vede treaba că-l depășesc pe George Manea, dirigintele de șantier care, fără să vrea, alături de echipa de ingineri,  a distrus peste 170 de grinzi beton de ramforsare planșeu (grinzi industriale cu cablu metalic în interior și structură metalică în lungime de 6m) materiale de construcție ale firmei SC Loreman SRL, depozitate legal pe terenurile din zona fostului CPL (str. Nicolae Bălcescu, nr. 69 A). Administratorul societății, Laurențiu Trașcă a declarat pentru Cozia-Info: „M-am dus să-mi ridic grinzile de beton depozitate pe terenul unde am avut închiriat zece ani. Acestea ocupau o parte din terenul închiriat și o bucată de drum al terenului altui propietar, cu care m-am înțeles să mă lase să le depozitez acolo asumându-mi niște resposabilități. Să închid cu gard, să curăț gunoaiele, etc. Proprietarul cu care m-am înțeles a vândut drumul acesta domnilor care construiesc Mall-ul și care se mișcă pe repede înainte și foarte dezorganizat în zona respectivă! Ca drept dovadă nu au binevoit să mă anunțe și pe mine, iar săptămâna trecută au băgat buldozerele distrugându-mi tot materialul pe care l-am adunat acolo pentru construcția planșeurilor unui poligon de tragere cu care mă aflu în execuție.

Nu erau niște grinzi oarecare, iar un constructor cunoște foarte bine lucrul acesta. Le strângeam de ani de zile ca să fac construcția poligonului, valoarea lor depășește 40 – 50 mii euro. Au băgat buldozerele în ele și le-au rupt în bucăți ca să le poată transporta sute de metri unde au făcut umplutură pentru mall. Dacă aceste grinzi erau mutate doi metri în partea unde am avut închiriat și unde nu este proprietatea lor era totul salvat!”

 

Aroganță maximă din partea dirigintelui de șantier

Este foarte clar că în momentul în care desfășori o lucrare trebuie să iei în considerare toată organizarea de șantier. Sunt niște reguli și niște norme pe care statul de drept român le apără. Nu poți aplica decizii extreme chiar dacă lucrezi în numele concernului NEPI sau chiar dacă te crezi Dumnezeu pogorât la Rm.Vâlcea! Manea alături de ciracii lui au comis o adoua greșeală de distugere în doar câteva zile și încearcă să mușamalizeze lucrurile folosindu-se de argumente „chipurile” legale pe care le prezentăm în materialul următor: „În investiția de la Rm.Vâlcea concernul NEPI își motivează greșelile cu minciuni premeditate” .

Pănă acolo Laurețiu Trașcă ne-a mai declarat: „A venit poliția la fața locului, a constatat distrugerea, grinzile le-au găsit mutate la câteva sute de metri de unde am avut spațiul. Este de neînțeles răutatea și aroganța cu care acești ingineri tratează problema. Dirigintele de șantier mi-a spus că acele grinzi nu au nicio valoare pentru el și că face ce vrea pe pământul lui! Nu există niciun fel de posibilitate de comunicare cu ei, parcă sunt niște baroni care au altă lege și sunt din alt film! Dacă acolo era mașina unui om băga escavatorul și o distrugea?!”