A Afaceri

În investiția de la Rm.Vâlcea, Concernul NEPI își motivează greșelile cu minciuni premeditate

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

 

  • cinci drepturi la replică primite din partea dirigintelui de șantier al SC Râmnicu Vâlcea Shopping City SRL, schimbate în funcție de argumente;
  • pagubă de aproape două miliarde lei vechi produsă de constructorul celebrului mall din Vâlcea unei firme locale;
  • într-o perioadă scurtă de la începerea lucrărilor au fost înregistrate deja două plângeri la poliția Vâlcea;

 

În scandalul distrugerii celor 170 de grinzi metalice de ramforsare ale SC Loreman SRL am luat legătura cu reprezentanții constructorului mall-ului concernului NEPI. Acest mega mall se construiește în zona str. Ferdinand (fostul CPL), respectivele materiale se aflau pe niște parcele de pământ separate de suprafața destinată efectiv construcției și șantierului viitorului mall. Între timp strategii concernului prin investitorul SC R.V. Shopping City SRL au ajuns la concluzia că ar fi bine să mai achiziționeze niște terenuri ca să prelungească și bulevardul Nicolae Bălcescu care să-și schimbe cursul prin fața viitorului mall. Faptul că la Rm.Vâlcea se construiește este foarte bine. Numai că ...!!!

Felul în care sunt puse în practică aceste mișcări urbanistice au comportamentul tipic de manual: aroganță, prostie, proastă organizare, capete pătrate și neasumarea greșelii. Din discuția cu dirigintele de șantier s-a văzut clar că omul este depășit de situație și că nu cunoștea foarte bine ce s-a întâmplat cu acele materiale de construcție distruse ale SC Loreman SRL.

George Manea ne-a declarat: „Dvs. faceți o anchetă, dar arătați-ne și nouă un document de proprietate al acelor grinzi, un contract în care acele grinzi au fost amplasate pe o proprietate privată! Pentru că altfel este o poveste, oricine poate să vină și să spună că într-o cutie a avut doi leoparzi care au fugit și când a venit să verifice ... era vopsit gardul, dar înăuntru nu mai era leopardul! O plângere trebuie să aibă o bază, un temei. Trebuie să dovediți că grinzile au fost acolo. Eu pot să vă spun astăzi că nu a fost nicio grindă. Nu aveți cum să dovediți că a fost firma acolo, nu aveți cum să dovediți că au fost puse acolo, etc. ”

Având în vedere că SC Loreman SRL a avut contract de închiriere pe acel teren peste zece ani, că firma a avut înregistrat legal punct de lucru pe acea destinație și că ani buni de zile vâlcenii au putut vedea, la stradă, vis-a vis de autogara Dacos din Traian, lângă magazinul de utilaje agricole SFAX toate schelele, mașinăriile industriale, utilajele de construcții și „somtuasa” gheretă albă care adăpostea birourile Loreman. (S-au scris în presa vremii articole și s-au publicat spoturi publicitare ). Dirigintele de șantier a fost nevoit să schimbe argumentele dreptului la replică de vreo cinci ori. În acest material l-am prezentat pe primul!