A Afaceri

Consiliul Local al oraşului Călimăneşti a aprobat demararea procedurii de numire în CA de la Centrul de Expoziţii Seaca

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Zilele trecute, Consiliul Local al oraşului Călimăneşti a aprobat scrisorarea de așteptare și mandatarea reprezentantului orașului Călimănești în Adunarea Generală a Acţionarilor la Societatea „Expo Nord - Oltenia” SA (care administrează Centrul de Expoziţii Seaca), să declanșeze procedura de selecție pentru un membru în consiliul de administrație. Prin scrisoarea nr. 46 din 26.04.2017, Societatea ”Expo Nord - Oltenia” SA a informat acționariatul, respectiv Consiliul Județean Vâlcea și Consiliul Local Călimănești de necesitatea demarării procedurii de recrutare/selecție pentru un membru în Consiliul de Administrație la societatea respectivă pentru perioada iulie 2017- februarie 2018, funcție ocupată provizoriu de peste 4 luni.

Consiliul de Administrație al Societății ”Expo Nord Oltenia” SA, societate administrată potrivit sistemului unitar, este format din 5 membri,  persoane fizice, cu experiență în îmbunătățirea performanței societăților sau regiilor autonome pe care le-au administrat sau condus, conducerea societății fiind asigurată de un director, membru al Consiliului de Administrație. Situația actuală a fost generată de demisia lui Bucura Mihai din funcția de director și membru al Consiliului de Administrație și de numirea provizorie a unui nou director care era și este  membru al Consilului de Administrație  și de numirea provizorie  a unui membru  al Consilului de Administrație.

Scrisoarea de așteptări reprezintă, conform OUG nr.109/2011, documentul de lucru prin care autoritatea publică tutelară „stabilește performanțele așteptate de la organele de administrare și conducere a întreprinderii publice”, în situația de față ale Societății ”Expo Nord Oltenia” SA.

Un membru al Consiliului de Administrație al societății sus amintite fiind desemnat provizoriu, se impune  împuternicirea reprezentantului orașului Călimănești în Adunarea Generală a Acționarilor a Societății ”Expo Nord Oltenia” SA, să declanșeze procedura de selecție pentru un membru al Consiliului de Administrație. Potrivit prevederilor art. 3 din Hotărârea Consiliului Local nr. 13 din 11 martie 2011, Necșoiu Constantin a fost desemnat ca reprezentant al orașului Călimănești în Adunarea Generală a Acţionarilor la Societatea „Expo Nord - Oltenia” SA.