C Comentarii

Călimănești calcule politice. Candidatura inginerului Mihai Iacovete

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Intrarea în politică a inginerului silvic Mihai Iacovete a apărut ca o nevoie de echilibrare a balanței democratice între putere și opoziție în cadrul Consiliului Local Călimănești. Ales președinte al organizației PSD locale, din noiembrie 2022 i-a fost destul de ușor să adune oameni noi pentru că valul de nemulțumiri a atins toate sferele sociale ale comunității.

Actualul primar, Florinel Constantinescu s-a bucurat timp de trei mandate de suficientă simpatie și încredere din partea localnicilor.

  • 12 ani Consiliul Local Călimănești a fost cucerit puțin câte puțin așezându-l pe primar în postura conducătorului suprem.
  • Din 15 consilieri, cât este numărul total al C.L. Călimănești, Florinel Constantinescu deține 10 consiliei plus încă trei, foștii consilieri PSD Romeo Vlad, Dan Zgripcea și Diana Deaconeasa.
  • În ședințele Consiliul Local nu a existat în acești 12 ani nicio inițiațivă (proiect de hotărâre) din partea vreunui consilier local. Toate problemele adunate au fost raportate primarului care, împreună cu Sami Vâlcu și scutul juridic (Toma Mihăescu, Simina Nistor, C-tin Necșoiu) au format o echipă care a stabilit modul cum se rezolvă.
  • Se cunoaște faptul că primarul Florinel Constantinescu este interfața și reprezentantul intereselor la Călimănești al grupului Gutău, Annabella, Diana și Petre de la SC Călimănești – Căciulata.

Acesta este, în linii mari, contextul în care Mihai Iacovete candidează la Călimănești! Platforma pe care au construit-o este formată din oameni ai locului, nu au în spate niciun cartel, finanțarea este realizată din banii personali și din cotizații. Și-au focusat munca politică pe mesaj, înlăturând țuicile, închirierile de autocare pentru excursii la mânăstiri, plasele cu pui și ulei, achitarea datoriilor la bodegile din mahalale, etc.

Noul PSD Călimănești și-a început treaba de aproximativ un an de zile. Cei trei (Romeo Vlad, Dan Zgripcea și Diana Deaconeasa) au fost excluși din toate funcțiile politice ale organizației, au rămas doar consilieri locali pentru că nu mai pot fi înlăturați pe ultima sută de metri a mandatului. Ca o paranteză ... dacă Diana Deaconeasa a înțeles să respecte partidul și colegii de echipă, cei doi (Romeo Vlad și Dan Zgripcea) trădează în continuare, în formă calificată, în favoarea primarului Florinel Constantinescu!

Bine ancorat în realitățile Călimăneștiului, Mihai Iacovete este înconjurat de mulți localnici care se alătură acestui curent de opoziție față de Florinel Constantinescu (PNL – PER). Numeroși intelectuali care se retrăseseră politicos, gospodari, oameni de vârsta a doua, dar și tineri au venit alături de PSD Călimănești. Ilie Amuzan, fondatorul infrastructurii moderne și omul cu cele mai mari relații de management politic este foarte încântat să colaboreze cu această echipă și să ajute, la aducerea pe viitor, a unor proiecte noi atât de necesare orașului.

Oferta lui Mihai Iacovete aduce dialog social, răspuns punctual pentru problemele locale și deschiderea firească către oamenii din Călimănești. Din mesajul transmis până acum am înțeles că:

  • nu va închide micile afaceri ale localnicilor;
  • nu va schimba destinația piețelor din oraș pentru investiții făcute pentru interesele personale ale lui Florinel Constantinescu;
  • va investi în urbanismul zonelor Călimănești și Seaca nu doar Căciulata – Cozia;
  • nu va face la Primărie curvăsăreală și carteluri;
  • nu va susține dezvoltarea afacerilor cunoscutului om de afaceiri, primar, politician Mircia Gutău;

 

Vă mulțumesc! Aceasta a fost tableta de astăzi ... Cozia-Info este ziarul orașului Călimănești și are datoria să ducă mai departe echilibrul și informația în localitatea noastră. Călimăneștiul a strălucit în toată istoria lui! În anii 1965 – 1990 părinții noștri au început proiectele mărețe, ale bazelor de tratament, ale hotelurilor, ale clădirilor de utilitate publică, etc. Tudor Neamțu și Gh. Dulcea au pus bazele aducțiunii apei geotermale, iar Ilie Amuzan a adus pe sistem repede – înainte gazele, construcția modernă a canalizării, a apei potabile și a proiectelor de infrastructură turistică.