C Comentarii

Blocajul de pe varianta Călimăneștiului – exemplul de neputiință a conducătorului iubit

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În fața unui procent dintre călimăneșteni Florinel Constantinescu (primarul orașului) este un fel de Băsescu desfășurat în jurul corului de mironosițe care i-au completat anturajul. Politicianul puternic, bazat și care le știe pe toate! Politicianul care împlinește standardele poliției politice și care își pune la punct adversarii prin așezarea dosarelor în sertarele culiselor juridice.

Așa se comportă și Florinel Constantinescu care se trage politic din aceeași familie băsistă. Este fost membru PD, apoi PDL, astăzi PNL, dar comportamentul băsist de la Călimănești stăruiește în detalii. Constantinescu se prezintă în fața supușilor ca un stăpân aprig și intransigent care nu acceptă concilieri sau compromisuri. Nervos, răzbunător și omul care nu iartă! EL rezolvă orice problemă pentru că nimic nu-i stă în cale!

În urmă cu un an (aproximativ) o haldă de pământ s-a surpat pe raza stațiunii Călimănești în punctul de pe centrura ocolitoare de la Jiblea Veche, halda de pământ blocând banda dreaptă de circulație pe sensul Rm. Vâlcea - Sibiu. CNAIR proprietarul DN7 – C a rezolvat problema la modul cel mai laș ... a instalat acolo un semafor și a lăsat problema în conservare, iar timp de un an de zile tot ce înseamnă Călimănești, Jiblea Veche, Jiblea Nouă, Sălătrucel, Berislăvești este un blocaj permanent.

Aici intervine geniul conducătorului

În fața acestei situații ”Țarul de la Căciulata” (față de care miorlăitele, supușii și moftangii nutresc o adorație infinită) a rămas blocat precum vițelul la poarta nouă! Marele Constantinescu nu este capabil să enunțe o variantă de rezolvare venită din partea U.A.T Călimănești și să-și impună punctul de vedere atât de necesar în această speță. La nivel local este atotputernic, dar rămâne un politician fără răspunsuri la nivel județean și național.

Zilnic, domnul Flo se confruntă cu imaginea goală și neputincioasă a prefăcutului în nobil erou, iar miorlăitele îi apără imaginea cu disperare! Cred că ar fi cazul ca toți acești creditori și beneficiari ai iadului decolorat (Constantinescu – Vâlcu – Gutău – Petre de la Călimănești – Căciulata) să renunțe la orgolii și să apeleze la Ilie Amuzan (fondatorul Călimăneștiului modern) pentru rezolvarea acestei situații. Fostul primar s-a confruntat cu o alunecare identică și a rezolvat problema în treizeci de zile ...