C Comentarii

Cozia-Info și lanul de suspiciuni din jurul ziarului

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Trebuie să vă spun că și ziarul se află întru-un ogor de suspiciuni de când a început această pre-campanie electorală. Ultimile șase luni ale fiecărui mandat electoral sunt încărcate cu analize, dezvăluiri și multă energie negativă care pornește către ziariști. Trebuie să știți că ziaristul acumulează energii din partea tuturor jucătorilor politici, totul devine un ”hârdău” care se varsă în capul nostru și care aduce stres, nervi și multă dușmănie. PSD Călimănești mă suspicionează că sunt cu Dănuț Zgripcea, că îl susțin pentru candidatura la primăria orașului. Mă înregistrează și îmi ”croiesc” tot felul de dosare penale pe care le așează la sertar!  Să fie acolo pentru mai târziu ...

PNL sunt avansați și ei la ”croieli” și mă suspicionează că îl susțin pe Mihai Iacovete pentru candidatura la primăria orașului.

Romică Vlad m-a anunțat că mă urmărește, că listează tot ce scriu despre el și urmează un proces ...

Singurii care nu mă ”pescuiesc” și care au puterea să mă privească în ochi cu demnitate sunt Ilie Amuzan și Mircea Stănculescu! Oameni care au avut demnitate și în mandatele politice în care au activat!

 

PNL – ul local, care a deținut mandatul politic, care a condus Primăria este cel mai analizat. Dacă am fost mai vehement față de administrația Florinel Constantinescu – Sami Vâlcu este că au făcut praf acest mandat. Au avut în mână 13 / 15 consilieri, s-au bucurat de o majoritate consistentă și au început să creadă că tot ce fac este vârful de lance al filantropiei. Patru ani am trăit într-un Călimănești căruia i-a lipsit cel mai elemntar lucru al democrației – opoziția!

La ora actuală, în cel mai bogat oraș al județului Vâlcea, există doar un singur partid care oferă o alternativă serioasă, politică, cu proiecte și o viziune constructivă față de orașul Călimănești. Este PSD, condus la nivel local de ing. Mihai Iacovete.

 

  • PER nu mai există. Toată organizația județeană a trecut la PSD;
  • AUR nu mai strălucește, identitatea acestui partid a fost confiscată de cei trei consilieri tradători Romeo Vlad, Dănuț Zgripcea și Diana Deaconeasa față de care nu poți să crezi că vor construi programe serioase, opoziție în cadrul Consiliului Local și tot ce are nevoie un oraș precum Călimăneștiul;
  • PPUSL s-a abținut în mandatul 2020 – 2024. Dar, este de crezut stresul prin care trece Ilie Amuzan copleșit de dosarele penale deschise împotiva unei administrații în care a făcut lucruri esențiale pentru Călimănești! Acest politician trebuia să rămână în mentalul colectiv cu un mare respect, dar, primește în schimb dosare penale și povești pline de bârfă și neadevăr;
  • USR, SOS, Forta Dreptei și altele nu au organizații la Călimănești;

 

În concluzie ...

Subsemnatu Dăescu Chirea Narcis m-am născut, ca ziarist, din război nu știu dacă sunt capabil să fac altceva decât luptă! După alegeri va fi reînființat Senatul Coziei-Info, o organizație cu profil consultativ formată din intelectuali locali, gospodari, reprezentanți ai tinerilor, femei, pensionari, care va analiza activitatea Primăriei cu departamentele ei, a Consiliului Local și a vieții sociale locale. Va propune proiecte de hotărâri care vor fi promovate de ziarul local Cozia-Info.