C Comentarii

Generația de aur a Călimăneștiului ... are azi argint în păr!

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Domnul doctor Gh. Mămularu, pe lângă activitățile prezentate în comentariul semnat de Crișu Popescu, a fost și un membru important al Biroului Politic local al PCR. În perioada aceea (până în 1990) toți șefii instituțiilor locale aveau un cuvânt greu de spus în desfășurarea politicii de partid și implicit, a politicii locului. Domnul doctor a fost zeci de ani directorul medical al stațiunii Călimănești – Căciulata. Au fost oameni puternici care au luptat pentru interesul general, pentru liniștea și organizarea cât mai bine a orașului Călimănești în contextul stațiunii belneoclimaterice. Și au reușit! Au fost artizanii și decidenții marilor proiecte urbanistice pentru aceste locuri. Pe vremea lor: domnul Vasile Dumitrescu, Vasile Chiroiu, Nicolae Sandu, Gh. Mămularu, Nicolae Chirea (tatăl meu) și alții, viziunea despre a fi conducător și a trăi în bunăstare era alta. Bunăstare pentru acești oameni a însemnat doar atât cât a fost nevoie pentru familie. A însemnat investiții în educația copiilor și preocuparea pentru binele interesului general. Față de alți „nesătui” cutiile de ness sau cartușele de țigări ale vremii au fost doar strict necesare. Cu toate că le stătea în pix sau în relații să forțeze mâna pentru umplerea unei întregi cămări!

Doctorul Mămularu a iubit Călimăneștiul pe care l-a tratat cu mare seriozitate și responsabilitate. L-a descoperit și l-a pus în valoare în așa fel încât ceilalți să știe că aici se întâmplă și s-au întâmplat lucruri frumoase, că avem istorie și o zestre spirituală de care avem ce să comentăm. A scris lucrări care vor fi căpătâiul documentării pentru generațiile următoare. Și ce este important, a încurajat orice activitate care a fost de bun augur pentru oraș. Cât a fost de sus, doctorul Gh. Mămularu a fost alături de tinerii pe care i-a susținut. A lucrat alături de personalul de la bliblioteca A.E. Baconsky, doamne pe care le-a îndrăgit și alături de care a realizat atâtea manifestări culturale! Câteodată, când scriam câte un articol mai „pamfletizat” despre prietenele domniei sale, tare rău se mai necăjea ...!

Gh. Mămularu - Călimănești este membru al generației de aur (1965 – 1990) care au dus stațiunea către cea mai bună dezvoltare și către cel mai bun nivel de trai. Anul acesta (20 mai 2018) a fost numit de către plenul Consiliului Local al Orașului Călimănești, Cetățean de Onoare al orașului. Îi doresc multă sănătate și îl aștept, aici la Cozia-Info, să muncească în continuare „ca un ocnaș”!!!