C Comentarii

Florinel Constantinescu - nemulțumiri în interiorul PNL

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În urmă cu două zile Florinel Constantinescu, primarul (PNL) al orașului Călimănești a lansat în mass-media o scrisoare deschisă adresată președintelui filialei PNL Vâlcea, Cristian Buican. Această scrisoare a apărut în urma deciziei de excludere din partid a consilierului județean (PNL) Samuel Vâlcu. Primarul celebrei stațiuni îl atenționează pe Buican, dar în același timp îi cere:

„Suntem îngrijorați pentru că vedem în toate acestea un mod repetat de a șubrezi organizația noastră locală și de a deforma prin aceste acțiuni buna percepție a liberalismului în regiunea noastră. Vă rugăm să procedați la îndreptarea managerială a acestor lucruri și să ajutați, prin exercitarea funcției dumneavoastră și a colectivului pe care îl coordonați, la îmbunătățirea calității umane, politice și profesionale a oamenilor care reprezintă acest partid și liberalismul în județul nostru. Știm atât de clar pe cine am pierdut dintre noi în acești ani, dar știm atât de puține despre cei care i-au înlocuit! Nu vi se pare ciudat acest lucru și, evident, atât de contraproductiv politic? Ținem să amintim în final că managementul liberal este diferit de toate celelalte prin argumentarea calmă și nuanțată a deciziilor pe care le luăm în spațiul public, în scopul evident al întăriri calității umane a patidului nostru iar nu al slăbirii lui. Noi, cel puțin, așa procedăm și în coordonarea politică și în administrația publică pe care le înfăptuim cu responsabilitate, zi de zi, în stațiunea Călimănești.”

Foștii PDL-iști și povara grea lăsată de Băsescu

Florinel Constantinescu, Sami Vâlcu, Iuliana Moise, profesorul Gh. Scârlea au făcut parte dintre oamenii de bază ai fostei filiale PDL Vâlcea. După fuziunea cu liberalii relația acestora cu Cristian Buican și noii colegi de partid nu a funcționat deloc. De fapt, nu i-a întrebat nimeni dacă și vor lucrul acesta, decizia a fost luată peste capetele tuturor de către șefii de la București. Călimăneștiul sub conducerea liberalului Florinel Constantinescu (fost PDL) nu a avut colaborări spectaculoase cu partidul! Așa cum spune în scrisoarea deschisă: „Vă amintim cu acest prilej și de situații în care administrația liberală a județului Vâlcea din trecutul apropiat nu a găsit soluții pentru câteva dintre lucrările de modernizare ale stațiunii noastre. Am perceput atunci acele neputințe ca pe unele obiective. Acum le vedem ca elemente ale unui mod de a trata problemele noastre la Călimănești!”

Ce urmează?

Nimic! Cristian Buican are nevoie de liniște și unitate pentru filiala sa care trebuie să facă opoziție alianței PSD (Costi Rădulescu) – PER (Mircia Gutău) în Consiliul Județean, „parlamentul” județului Vâlcea. Prea puțin îi pasă că a pus bețe în roate colegilor de la Călimănești care în șase ani nu au primit decât promisiuni și încurcături de la conducerea de partid. Decizia excluderii lui Sami Vâlcu este irevocabilă. Farmacistul călimăneștean este coborât la acuzația de fost băsist care începuse să voteze în favoarea lui Mircia Gutău! Și care nu mai asculta de ”interesul comun” al liberalismului!

În celălalt plan, la Călimănești săbiile au fost scoase deja din teacă, pentru că și Constantinescu are limitele lui! Prin această scisoare deschisă, alături de care a semnat toată structura de partid a organizației locale, ”echipa restrânsă” a arătat public că PNL-ul nu mai are nicio susținere aici. Pasul va fi făcut, mai mult ca sigur, către PER, partidul lui Mircia Gutău, fost PDL-ist și el, care începe să refacă echipa în viziunea unui câștig politic la nivelul întregului județ. Pentru Călimănești, această apropiere este avantajoasă, mai ales că viziunea politică se cantonează într-o familie unde există siguranța că este armonie!

Scrisoarea deschisă a lui Florinel Constantinescu este prezentată publicului într-o manieră foarte diplomată, prin care Buican este îndemnat să procedaze la îndreptarea managerială a acestor lucruri și să ajute, prin exercitarea funcției lui și a colectivului pe care îl coordonează, la îmbunătățirea calității umane, politice și profesionale a oamenilor care reprezintă acest partid și liberalismul în județul Vâlcea. Dar printre rânduri se citește foarte clar că o decizie a fost luată și va apărea în publicul larg în maniera diplomatică și răbdătore care caracterizează ”echipa restrânsă” de la Călimănești!