D Dezvaluiri

Fețele nebănuite ale lui Constantinescu au ”mușcat” timp de trei mandate ... din viața privată a localnicilor! Prof. Mihail Sandu – dosar penal

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În anul 2013 după ce a câștigat primăria orașului Călimănești, Florinel Constantinescu (actualul primar) susținut de un scut juridic format din juriști, angajați în aparatul primarului: (Toma Mihăescu, Simina Nistor, Ilie Mandoc, Georgeta Pripas, și alții) au avut misiunea să caute formele juridice pentru deschiderea dosarelor penale oamenilor din Călimănești considerați opozanți. Printre aceștia a fost prins în menghină și profesorul Mihail Sandu, doctor în fizică, cercetător științific, autor de carte de specialitate.

De unde a pornit?

Fostul primar, Ilie Amuzan în mandatele sale a desfășurat o politică de promovare a valorilor locale lansând programul ”Călimănești și oamenii săi” coordonat de publicista Fenia Driva. Au fost identificați toți fiii localității și invitați să se implice pentru promovarea orașului Călimănești, unde s-au născut. A apărut atunci Vlaicu Ionescu (pictor și traducătorul versetelor lui Nostradamus) – a fost înființată, in memoriam, tabăra de pictură Vlaicu Ionescu (iulie 2006), actorul Florin Zamfirescu a înființat Tabăra de teatru (iulie 2008) care îi poartă numele, Mariana Greco – Vulcu de la UNESCO – Paris s-a implicat în susținerea taberei de pictură și aducerea la Călimănești a pictorilor internaționali pe banii ei. Tot ea a finanțat protocolul, mesele și cazarea participanților, Profesorul Mihail Sandu organizator și coordonator al participării elevilor la zeci de consursuri și olimpiade de fizică, astronomie și astrofizică a fost convins să se implice și să facă ceva frumos în numele orașului.

Peste toate, profesorul Mihail Sandu a organizat în anul 2012 (pe vremea primarului Ilie Amuzan), la Pavilionul mare al Centrului Expozițional Seaca Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică. A fost o manifestare grandioasă! Elita geniilor naționale, olimpicii României și deținătorii medaliilor internaționale în domeniu au fost prezenți la Călimănești într-un pavilion cu peste 500 de participanți și cu o organizare ireproșabilă. Motto-ul evenimentului: ”Stațiunea Călimănești organizează o Olimpiadă Națională, iar antrenorul lotului olimpic lărgit este călimăneșteanul Mihail Sandu!”

Primăria Călimănești a plătit doar organizarea evenimentului, au fost oferite birotica și cele necesare desfășurării olimpiadei. Cazarea și masa a fost suportată de către participanți.

Băsism și poliție politică ...

În anul 2012 Ilie Amuzan a pierdut primăria fiind schimbat de către ”instanța morală” Florinel Constantinescu care a deschis dosar penal IN REM pentru acest eveniment cu acuzația că au fost cheltuiți abuziv banii din bugetul local cu suspiciunea că ar fi existat și ceva ”parandărături”. A fost târât ani de zile în mocirlă numele celebrului profesor care este asimilat de către populație și media națională cu o posibilă fraudă! S-au țesut numeroase scenarii infracționale de către ”lipitorii de afișe” ai lui Florinel Constantinescu, pentru ca în final, justiția să claseze dosarul.

Profesorul Mihail Sandu este cunoscut pentru modestia care l-a caracterizat toată viața și pentru faptul că și-a câștigat banii prin muncă cinstită! Până să ajungă la acest eveniment autoritățile locale au insistat asupra domniei sale. Și eu, în numele instituției ziarului local, am mers de multe ori la Jiblea Nouă pe cerdacul casei sale și l-am rugat să țină cont: ”că Oltul nostru de amintiri, Călimănești are nevoie să fie ajutat atunci când suntem în putere să o facem!”

Dosarul penal din 2013 l-a devastat pe profesorul Mihail Sandu, i-a demolat ultima fărâmă de entuziasm și de încredere în contemporanii săi alături de care a crezut că apreciază ce este bun și ce este rău! Trebuie să mai știți că din banii familiei sale a donat la biserica din Jiblea Nouă peste 1 miliard de lei vechi asigurând peste 80% din lucrările de reabilitare de acolo, iar preotul paroh, care este agent electoral - activ al lui Florinel Constantinescu în acea parohie aplică decontata nepăsare ...

 

După doi ani de zile, de la preluarea mandatului, Florinel Constantinescu a oferit, cu încredințare directă, Pavilionul mare al Centrului Expozițional Seaca unui operator privat care a făcut acolo salon de nunți ...