D Dezvaluiri

Călimănești. Apartament A.N.L. vândut ”pe repede înainte” unui director din cadrul primăriei locale. Sorin Alexandru

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În ședința din data de 09 februarie 2024 a Consiliului Local Călimănești, fostul consilier local Sorin Alexandru (foto), actualmente directorul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat și Alimentare cu Energie Termică din Călimănești a primit dreptul de cumpărare al Apartamentului bloc ANL Căciulata, etaj 3, ap. 13 pe care îl deține în calitate de titular contract de închiriere din anul 2022 / luna decembrie. Menționam că cererea și contractul se află pe numele soției acestuia Teodora – Izabela Alexandru.

În expunerea de motive a scutului juridic din Primăria Călimănești se motivează: ”Din verificarea înscrisurilor justificative anexate la cererea de cumpărare, se constată că titulara îndeplinește condițiile de vânzare prevăzute de Lege, iar prețul de vânzare calculat este 109.044, 21 lei, iar comisionul de 1 % din prețul locuinței este de 1.079, 65 lei.” Aproximativ 20.000 euro. Teodora Alexandru mai primește, în banii aceștia, o cotă indiviză de 1 / 17 din toate părțile comune ale blocului și drept de folosință asupra cotei – părți din suprafața de teren aferente locuinței.

Pentru toată lucrarea, Consiliul Local al orașului Călimănești, în vot unanim, a împuternicit pe primarul Florinel Constantinescu să semneze în formă autentică actul de vânzare al apartamentului ANL ...

 

Lătrăm și noi la lună ...

Sorin Alexandru este piesă de rezistență din oamenii primarului Florinel Constantinescu, face parte din echipa de consilieri. Un băiat educat, inteligent și foarte aplicat. Unde îl pune face treabă, ca drept exemplu, în mandatul acesta (2020 – 2024) a fost scos din Consiliul Local și numit director la Direcția de Termoficare a orașului Călimănești pe care a restructurat-o și reabilitat-o din temelii. Dar, atenție, Sorin Alexandru s-a implicat efectiv pe șantier! A lucrat cot la cot cu muncitorii pe care i-a tratat ca pe colegi, a stat peste program, a schimbat țevi prin subsoluri, a lucrat în cizme de cauciuc, etc.

Avea o imagine frumoasă, câștigată pe munca și calitățile sale! Moștenise de la tatăl său (col. Alexandru Marin), fost consilier local în C.L. Călimănești, un feedback bun și moștenise și ceva ”agoniseală” pe care colonelul s-a îngrijit să o lase celor doi copii ai săi.

Vestea care privește dobândirea apartamentului de la ANL Căciulata pică ca un stigmat pe imaginea frumoasă a acestui băiat, care, sfidează procentul de electorat care i-a acordat încredere prin abuzul moral săvârșit. A luat de la călimăneștenii care chiar aveau nevoie de o locuință socială pentru copiii lor și le râde în nas protejat de scuturile juridice ale primarului Constantinescu!

Nu este vina mea, ca instituție de presă, pentru că ajungem în astfel de comentarii, nu este vina mea că oamenii votați de călimăneșteni amestecă lucrurile bune cu interesele meschine și că reușesc voit să complice viața socială! Faptul că ei alcătuiesc o administrație mincinoasă, cu ascunzișuri și interese în spatele cortinelor este numai vina lor!

Cei 13 consilieri locali – (din 15) din tabăra lui Florinel Constantinescu demonstrează încă o dată slăbiciunea mandatului politic pe care l-au desfășurat! Aici trebuia să fie putere și opoziție, să fie discuții în favoarea dreptului orașului Călimănești de a avea decizii corecte. Dar, 13 oameni au preferat să exercite o adorație bleagă în fața scutului de interese reprezentat de către primarul Florinel Constantinescu!

Un scut de interese pripășit la conducerea Primăriei Călimănești care devine tot mai brutal, mai răzbunător și mai indiferent de imaginea abuzivă pe care o construiește în contemporanul călimăneștean. Florinel Constantinescu este încrezător în votul și susținerea electoratului local și își permite să comită orice.

Luna aceasta, februarie 2024 a mai făcut încă un abuz ...