D Dezvaluiri

Călimănești. Laboratorul de minciună electorală pregătește operațiunea ”Visuri la cheie”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Visuri la cheie reprezintă un proiect pe care l-a numit în ton satiric și pentru care Primăria Călimănești nu are bani, dar anunță reabilitarea termică a tuturor blocurilor rămase nefinalizate din orașul Călimănești. Lucrarea respectivă însemnând anvelopare, schimbare acoperiș, montare iluminat led pe scara blocului, înlocuire țevi subsol, înlocuire tâmplărie din PVC la apartamentele care solicită acest lucru, anvelopare termică plafon și parter bloc.

Din cauza sondajelor tot mai nefavorabile gruparea Constantinescu – Sami Vâlcu (care deține conducerea în stațiunea Călimănești – Căciulata de 12 ani) a intrat în emoțiile alegerilor încercând să stopeze, pe ultima sută de metri, din intențiile electoratului care si-a pierdut încrederea în acest grup politic – reprezantat de foști băsiști, interfața unui grup de interese mai mare de la Rm.Vâlcea (Grupul Gutăilor)

 

Argumente pentru o viață mai bună și mai civilizată

Realizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor din stațiune este o construcție anevoioasă care se finanțează destul de dificil. Eforturi s-au făcut, Executivul a desfășurat un calendar susținut pentru atragerea banilor și pentru continuarea tuturor blocurilor din Călimănești. Florinel Constantinescu a reușit în acest mandat să reabiliteze două grupuri de blocuri, respectiv: Asociația nr. 2 și blocurile din zona CEC Călimănești. Prin atragerea de fonduri guvernamentale, fonduri ale Primăriei locale și o contribuție a locatarilor.

Acum, pe ultima sută de metri Constantinescu strică toată construcția serioasă apelând la tertipuri mincinoase, care implică bugetul local al călimăneștenilor într-o degringoladă fără sens! Dosarul anvelopărilor a avut un parcurs bine construit. Oamenii înțelegeau eforturile realizate, vedeau eficiența lucrărilor și realizau că pașii continuă.

 

Dar, de la fața bună a lui Constantinescu intervine geniul ”de doi lei” al nobilului erou! Care știe foarte bine că poate să și mintă fără să pățească nimic!

  • În campania din 2016, în ultima lună a asfaltat str. 24 ianuarie (Jiblea Veche) doar pe o singură parte. După alegeri a retras utilajele și așa a zăcut strada șase ani de zile, dar el a câștigat mandatul de primar;
  • Comercianții ambulanți (chioșcarii) s-a folosit de ziarul local și de dezbaterile publice mințind oamenii că le face chioșcuri din lemn 9 mp, că le așează frumos în toate zonele de comerț ale orașului, că le creează condiții (toaletă, apă, parcare). Nu a făcut nimic! S-a folosit de pretext ca să-i scoată pe chioșcari din piețele publice și să nu fie nemulțumiri populare;
  • S-a folosit de ziarul local (2020) să anunțe că va continua amenajarea Căii lui Traian de la Poliție înspre Seaca. Că va reabilita trotoarele, că va amenaja modern stațiile de autobuz (a prezentat schițe de proiect). A anunțat public că va reabilita în mod gratuit fațadele clădirilor de la strada principală. Minciuni, doar ca să câștige timp și să nu inflameze populația pentru că investește doar în zona Căciulata;
  • S-a folosit de ziar să prezinte regulamentul de ordine publică pe raza întregului oraș pe care îl aplică discrționar și ilegal (vezi vaporașe Valentin Sotir);

 

Scutul juridic al primarului, care numai de porcării se ocupă, a găsit o variantă de compromis strecurată printre prevederi legale:

  • să pună gaj Centrul Expozițional Seaca (cu teren și clădiri) și să contracteze un credit bancar de milioane de euro, bani pe care să-i investească în blocurile din zona pieței centrale care au rămas neamvelopate.
  • Pentru treaba aceasta au contactat firmele de casă ale Primăriei, respectiv G-Trade (Rm.Vâlcea) cu celebra sofisticată doamna G și firma lui Mircea Periceanu din Călimănești care toată viața lui a fost implicat în manevre de ”găinării” și ”paradeli” locale.
  • Cele două firme vor executa lucrări în avans pe un termen de 90 zile. Adică fără bani.
  • Lucrările vor constitui în organizarea de șantier, adică întinderea schelelor în jurul blocurilor, ca să vadă oamenii că au început lucrările. Întinderea schelelor va costa 50.000 euro care vor fi plătiți din bugetul Primăriei Călimănești și dacă se continuă lucrarea și dacă nu.  

 

Concluzii ...

Majoritatea primăriilor din România, care au conducători responsabili, folosesc pentru reabilitarea blocurilor bani din finanțările europene sau guvernamentale. Folosesc managementul politic și un portofoliu de relații pozitiv care să-i susțină în atragerea acestor finanțări. Alături de banii accesați completează cu mici procente din bugetul local sau din banii locatarilor. Decizia de la Călimănești este o minciună fabricată care:

  • Dacă se aprobă creditul nu este normal ca cetățenii din Jiblea Veche, de la Seaca sau Târzâian să plătescă sume enorme pentru câteva blocuri anvelopate care nu acoperă un interes general. Iar impozitele locale să fie mărite cu mult datorită acestui credit folosit ineficient.
  • Dacă nu se mai continuă lucrarea (după alegeri) cum a mai procedat Florinel Constantinescu, Primăria Călimănești trebuie să strângă schelele cu toată organizarea de șantier și să plătească 50.000 euro lui Mircea Petriceanu și Doamnei G pentru spectacolul ieftin, cu aromă de vis la cheie, oferit câtorva sute de cetățeni locatari ai blocurilor nereabilitate.