D Dezvaluiri

Secția de ”polițiști – haiduci” de la Călimănești se ascunde de ochii Inspectoratului de Poliție Vâlcea ... în spatele Oltului și munților!

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Secția de Poliție Călimănești devine pe zi ce trece mai penibilă prin deciziile adoptate care se transformă într-o lucrare dușmănoasă către populație. Dosare de furt calificat băgate la sertare, litigii ale cetățenilor instrumentate cu aroganță pentru o parte a populației, amestecul acestei secții de poliție în actul politic local, prezența cms. Salan (comandantul Poliției Călimănești) ca membru în scutul juridic al primarului orașului Călimănești, poveștile de amantlâcuri țesute în instituție și altele. Iar de ceva vreme, prezența dementă, a lucrătorilor de aici, pe străzile patriei pentru împilnirea ... cu haiducie, a planului amenzilor de circulație.

În fapt ...

După alegerile locale din 2016 a fost numit comandant la această secție de poliție cms - șef Gabriel Salan. La o perioadă de timp (un an jumătate – doi) după ce s-a ”înhâitat” politic în scutul juridic al primarului Florinel Constantinescu, Salan a desfășurat la Călimănești o reformă amplă printre lucrătorii acestei secții de poliție. Avea să ”descalece” procesul de pregătire al Poliției Călimănești pentru activitatea de poliție politică pusă la picioarele actualului primar Florinel Constantinescu. Au fost înlăturați mulți polițiști profesioniști, care nu au percutat la viziunea băsistă și promovați ”băștinoși ascultători”. Întâlnim aici pe celebrul ofițer în adormire Mitruț Ghițulescu care a arătat lumii întregi cum poți să primești mii de lei / lunar degeaba, pe Gică ”Rambo” Popescu, pe Ohâi junior care instrumentează dosare după cum binecuvântează Gabi Salan, brigada bărboșilor ”baftorii de noapte” care sar la bătaie din orice poziție și sunt plini de ifose.

De la descălecarea lui Gabriel Salan mare parte din timp este petrecută lângă Florinel Constantinescu. La secția de poliție lucrurile au fost așezate, toată lumea ascultă, nu trebuie decât înaintate ordine. Salan petrece ore în șir în biroul primarului, este prezent la toate evenimentele locale alături de Dora Minodora, Simina Nistor și C-tin Necșoiu și participă activ la deciziile scutului juridic local. De la construcția ”înhăitării” Poliția Călimănești a coborât cu mult stacheta față de ce a fost:

  • Avem atitudinea arogantă din teren a agenților din poliția Călimănești care se comportă ca adevărați Dumnezeu Trocari, Dumnezeu Bărboși, Dumnezei Ohâi sau Prea Cuvioase Magdalene;
  • Avem situația când Salan s-a făcut efectiv de ”rahat” depășind excesul de zel în cazul unui Dumnezeu agent versus Daniel Ghiță din Jiblea Veche. Lipsa de profesionalism al acelui agent a creat un întreg scandal generat de ambiția ”milițianului” de a sfida, a intimida, de a amenința în timpul programului ... și asta la adăpostul uniformei de milițian. A fost o întreagă desfășurare de forțe ca să-și dea seama toți procurorii că Poliția Călimănești a fost penibilă din toate punctele de vedere, Iar milițianul în cauză schibat de la Călimănești.
  • Avem situația unor localnici care au fost furați de sume mari de bani iar Poliția Călimănești (condusă de Salan) se face că nu înțelege procedurile judiciare pe care este obligată să le aplice. Într-o situație, Daniel Ghivercea le-a oferit pe tavă detalii concrete și ... nimic!
  • În campania electorală din 2020, primarul Florinel Constantinescu a fost descoperit cu o sală plină de pachete cu alimente, mici ajutoare și mici suveniruri pentru cetățenii orașului Călimănești depozitate la Centrul de Informare Turistică Căciulata. A fost chemată poliția care ne-a spus ... multe de nu am înțeles nimic! Și nici nu a făcut nimic ...

 

În final ...

Vreau să știe și comandantul IPJ Vâlcea, cms - șef Gabriel Gheorghe că la Poliția Călimănești este dovada vie că nu este nimic mai presus pe lumea asta decât să poți face pe prostul atunci când trebuie!