E Evenimente

A murit Dr. Gheorghe Mămularu ...

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Astăzi la ora 11.00, la Catedrala din Călimănești va fi înmormântat dr. Gh. Mămularu. Născut la 24 aprilie 1933, la Călimănești a fost Director medical al stațiunii Călimănești – Căciulata, consilier local în legislatura 1992. Din anul 2018, 20 mai a fost declarat Cetățean de onoare al orașului Călimănești.

Doctorul Mămularu a iubit Călimăneștiul pe care l-a tratat cu seriozitate și responsabil. A scris lucrări despre lorile și oamenii de aici, a muncit mult pentru documentare și l-a pus în valoare în așa fel încât ceilalți să știe că la Călimănești se întâmplă și s-au întâmplat lucruri frumoase, că avem istorie și o zestre spirituală de care urmașii acestor locuri să fie mândri. A scris lucrări care vor fi căpătâiul documentării pentru generațiile următoare. Și ce este important, a încurajat orice activitate care a fost de bun augur pentru oraș. Cât a fost de sus, doctorul Gh. Mămularu a fost alături de tinerii pe care i-a susținut și i-a încurajat să construiască proiecte locale. A lucrat alături de personalul de la bliblioteca A.E. Baconsky, doamne pe care le-a îndrăgit și alături de care a realizat atâtea manifestări culturale! Câteodată, când scriam câte un articol mai „pamfletizat” despre prietenele domniei sale, tare rău se mai necăjea ...!

Gh. Mămularu - Călimănești este membru al generației de aur (1965 – 1990) care au dus stațiunea către cea mai bună dezvoltare și către cel mai bun nivel de trai. A fost senior editorul publicației Cozia-Info pentru care a muncit „ca un ocnaș”!!! 

Dumnezeu să-l odihnească!