E Evenimente

Florinel Constantinescu s-a întors la conducerea primăriei Călimănești

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Marți 16.02.2021, primarul stațiunii Călimănești – Căciulata se întoarce la conducerea Executivului de aici după o suferință provocată de Coronavirus întinsă pe o perioadă de peste două luni de zile.

Trebuie să vă reamintim că din data de 10 decembrie 2020, Florinel Constantinescu a fost diagnosticat pozitiv Coronavirus, fapt care l-a țintuit la pat o perioadă destul de lungă și destul de grea. A trecut prin faza internărilor, a fost intubat la spitalul Matei Bals, din București, după care a urmat o terapie lungă de recuperare.

Acum totul este bine, în afara oricărui pericol, iar lucrurile își intră în normal la Călimănești. Pe agenda de lucru a primarului aflându-se un adevărat șantier pregătit pentru anul 2021. Proiecte în valoare de milioane de euro sunt în fază de execuție. Reabilitări și construcții urbanistice vor întregi stațiunea Călimănești – Căciulata împreună cu cartierele sale, despre care primarul Constantinescu ne declara: ”stațiune este tot ceea ce înseamnă Călimănești și localitățile sale componente. Trebuie să avem grijă în proiecțiile noastre urbanistice de toate aceste zone. Orașul nostru este un oraș cu o deschidere mare pentru turism, iar viziunea urbanistică înseamnă dezvoltarea tuturor localităților componente care au un potențial imens. De anul viitor (n.r. 2021) vom continua dezvoltarea proiectelor în zonele Seaca, Jiblea Nouă, Jiblea Veche, Călimănești și Căciulata (...)”

Primarul care a deschis porțile pentru ajutorarea bolnavilor de Coronavirus

Încă de la începutul crizei Coronavirus, orașul Călimănești, prin vocea primarului său, a fost singura localitate și prima, care și-a pus la dispoziție toate imobilele din inventarul public disponibile. Aceste spații de cazare au fost oferite Direcției de Sănătate Publică Vâlcea pentru carantinarea, izolarea și îngrijirea românilor aflați în suferința Coronavirus. Călimănești – Căciulata a făcut acest gest când în județul Vâlcea toate U.A.T – urile strâmbau din nas și declarau că nu sunt de acord nici în ruptul capului să primească ciumații în casa lor. 

Ei bine, călimăneștenii conduși de Florinel Constantinescu și-au deschis porțile ca să ajute așa cum au putut, românii care aveau nevoie de picătura de altruism.