P Politică

Peste trei zile. Organizația A.U.R Călimănești va fi destructurată printr-o ședință ”trăsnet”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Este fierbere mare la Călimănești, printre membrii A.U.R.! Pentru că organizația locală va suferi schimbări radicale peste trei zile. Toată conducerea de aici va fi dizolvată și vor avea loc alegeri noi. Au apărut știri pe surse cum că o grupare condusă de Romeo Vlad (foto) (fostul consilier PSD și fostul președinte al organizației PSD Călimănești, demis în noiembrie 2022) va ”descăleca” duminică 10.03.2024, peste oamenii A.U.R. de la Călimănești. Totul se va desfășura într-o ședință ”trăsnet” la care nepotul Buganilor va participa însoțit de o masă numeroasă de membrii susținători (care se vor înscrie ad hoc în A.U.R. după care, va candida democratic pentru președinția organizației A.U.R. Călimănești și structurile acesteia.

Totul a fost posibil în urma sforilor trase până la nivelul conducerii de la București care ar fi fost convinsă de către președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican să accepte această ”paradeală” în detrimentul oamenilor care au fost loiali și au muncit pentru organizația de la Călimănești.

 

În altă ordine de idei ...

  • A.U.R. nu câștigă nimic, este doar folosit pentru jocurile echipei Gutău – Constantineștilor care încearcă să mai creeze o platformă politică după modelul alegerilor din 2020, de acum patru ani, când eminența cenușie, Sami Vâlcu a creat platforma PER câștigând patru consilieri. Iar, Romeo Vlad nu este un argument în ceea ce privește expertiza politică sau rezultatele politicilor consecvente. Este un biet trădător la nivel local, un om care a promis și care a fost trimis în Consiliul Local să reprezinte opoziția. A doua zi după alegeri a sărit de gâtul Gutău – Constantineștilor și le-a jurat supunere!
  • Ce se alege de oamenii A.U.R. care, în toți acești ani, au muncit pentru organizația de aici? Își creaseră structuri, numiseră oameni pentru secțiile de votare, au participat la numeroase manifestări organizate de A.U.R. la nivel național, au cheltuit bani pentru deplasări, pentru funcționarea organizației. Își numiseră și un candidat pentru cursa la Primăria Călimănești, în persoana d-lui Matei Bugeanu. Un american stabilit în Jiblea Veche.
  • Oare ăsta este A.U.R.?! Toate declarațiile lor publice și toată lupta lor să se termine cu o fractură de mandat? Cu un jaf la cel mai banal instinct de omenie?! Cum să spui la niște oameni care au crezut în tine că trenul politic nu mai oprește în gara lor? Vom vedea duminică 10 martie infecția virală a capitalismului care se va așeza ca musca pe farfuria cu terci a câinelui!
  • Actualul primar, Florinel Constantinescu devine din ce în ce mai penibil cu acțiunile indirecte pe care le ”croșetează”! În loc să ne tragă în dezbateri publice, în intenții de corectare și îmbunătățire a vieții de zi cu zi stăruiește să fie tot mai prefăcut în nobil erou! Omul care a dezvoltat orașul Călimănești, care a construit o stațiune renumită. Nu, stimate domn! S-a dezvoltat doar zona Căciulata – Cozia. Grosul orașului Călimănești – Podul de Piatră – Seaca, Târzâian arată ca ulița copilăriei multora dintre noi! Cu trotuare ponosite, rupte, cu rondurile de panseluțe, cu aceleași tui obosite de ani și de împăduchere, fără un centru civic și terase de trotuar cum stă bine unei stațiuni internaționale! Cu fațade cenușii și bunici părăsiți de copiii care au fugit tot mai departe de Călimănești și Oltul lui de amintiri ...

Mă opresc aici ...! Aceasta a fost tableta de astăzi. Vă mulțumesc!

În urmă cu 28 de ani dl. Emilian Frâncu stabilise alături de acționariatul Radio Televiziunii Vâlcea 1 să deschidă în nordul județului (la Voineasa) Radio Vâlcea 4. A patra redacție care viza să întregească conexiunea județeană a tot ceea ce însemna transmisiune în direct a programelor de radio și televiziune produse de Vâlcea 1, alături de retransmisii PRO FM. Din rațiuni politice acest proiect a fost mutat la Bălcești și realizat acolo. Am fost directorul acestui proiect, iar după opt ani am construit acasă, în orașul meu natal Călimănești proiectul de care nu am avut parte. Așa s-a născut Cozia-Info!