P Politică

Mihai Iacovete, PSD Călimănești a prezentat al doilea capitol din programul electoral. Sport și Tineret

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

PSD Călimănești, prin vocea președintelui organizației, ing. Mihai Iacovete a început prezentarea programului electoral. Săptămâna aceasta au prezentat capitolul al doilea ”Programul pentru Sport și Tineret”. Acesta a declarat pentru Cozia-Info:

”Echipa de fotbal Cozia-Călimănești o știu de când eram mic! Mi-a rămas în minte portarul echipei, Sandu Paul un sportiv cu mare personalitate pe care am avut posibilitatea să-l văd când echipa juca la Dăești. O perioadă nu a avut stadion și a jucat în comuna noastră. Erau fotbaliști buni și îi priveam cu admirație și emoție! Astăzi, peste timp, Cozia – Călimănești nu are finanțare pentru că nu are o strategie de marketig pentru atragerea fondurilor. Este inadmisibil să ajungi în situația în care jucătorii să fie neplătiți de șase luni de zile, iar la club să nu ai un conducător eficient. Fotbalul creează emoție, adună oamenii, este sportul rege, iar autoritățile locale trebuie să-l trateze ca atare. Unde există implicare responsabilă apar și rezultate pe măsură!”

 

Finanțarea echipei

Candidatul pentru primăria Călimănești, din partea PSD ne-a mai spus că un factor important de finanțare este Consiliul Județean Vâlcea care atribuie niște sume de bani pentru fotbal. ”Cred că ajungând la conducerea Primăriei ne preocupă să găsim și sponsori pentru echipă, alături de banii primiți de la Consiliul Județean și din ce alocăm noi, din bugetul local al Primăriei. Să construim mijloace de autofinanțare, vânzarea spațiului publicitar prin afișarea de bannere, să oferim suporterilor variante de sponsorizare a echipei prin cumpărarea de bilete la meciuri, plata abonamentelor anuale (în genul celor de la Dinamo București), să convingem societățile comerciale să distribuie cei 2%  pentru sport, etc.

 

Lucrări noi la baza sportivă Jiblea Veche

Antrenorul și campionul de seniori dl. Aurel Berbece ne-a cerut să facem, în zona terenului de Jiblea Veche, o pistă de atletism. M-am uitat, există posibilitatea pe o latură a terenului, pentru că până la urmă, vorba d-lui, înainte să fii fotbalist trebuie să fii un bun atlet, trebuie să știi să alergi. În ceea ce privește pista de atletism sunt de părere că se poate realiza și nici nu necesită mare investiție.

Condițiile pentru spectatori. Tribunele trebuie să fie îngrijite, să ofere un minim de confort, să aibă toalete, apă curentă.

 

Cozia-Info: Vreau să vă întreb dacă veți mai păstra legătura cu dl. Andrei Vasile de la Casa Românească?

Daa ... Nici nu se pune problema! Este un om extraordinar care a făcut multe pentru această echipă! Vom căuta, așa cum am arătat în programul nostru electoral, să nu punem presiune pe o singură societate comercială, cum este cazul d-lui Andrei Vasile. Trebuie să profităm de bunăvoința sponsorilor și să construim un proiect pozitiv.

Cozia-Info: Din bugetul acesta, care se acumulează, alocați și la celelalte sporturi sau vor fi investiți numai pentru fotbal?

Mă preocupă, în primul rând, ca toți cei care muncesc să fie plătiți! Asta presupune ca jucătorii, antrenorii, staff-ul, personalul de întreținere să fie plătiți, altfel nu poți aștepta performanță. Nu se poate să nu ai un microbuz alocat sportului. Stiu că sunt priorități în localitatea noastră, știu că pe umerii bugetului local sunt presiuni financiare, dar nu poți să ții un club de fotbal fără președinte, fără un antrenor profesionist. Și asta se întâmplă când primarul vrea să le facă pe toate, vrea să controleze totul. Nu! Este greșit, dacă primarul stă să se ocupe de tot nu va avea timp niciodată pentru nimic!

Trebuie să rupem din bugetul Primăriei nu numai pentru fotbal, pentru toate sporturile. Avem grupele de copii la fotbal, avem clubul de tenis de câmp care câștigă trofee, avem atletism cu rezultate deosebite și toate acestea trebuie înființate și tratate ca secții de sport în cadrul unei Direcții din Primărie eficiente, care încasează și distribuie banii legal.

Programul PSD Călimănești pentru categoria Sport – Tineret, mandatul 2024 - 2028:

  • Susținerea finaciară a echipelor de fotbal din localitate, inclusiv pe cele de juniori, și asigurarea transportului necesar deplasării acestora la competițiile și turneele organizate la nivel județean, interjudețean, național.
  • Reabilitarea terenului, a gazonului și a tribunelor de la Jiblea Veche și amenajarea unor piste de alergare pentru asigurarea calității demersului de instruire sportivă.
  • Amenajarea de vestiare și băi / toalete în zona terenului de fotbal de la Jiblea Veche și împrejmuirea acestui teren.
  • Reabilitarea sălii de sport a Școlii Gimnaziale „Șerban Vodă Cantacuzino”, Călimănești și dotarea corespunzătoare a acesteia cu aparatură nouă și funcțională.
  • Gratuitate pentru tinerii și iubitorii de sport la toate bazele sportive din localitate.
  • Modernizarea și dotarea sălilor de sport cu mateariale corespunzătoare pentru susținerea performanței sportive.
  • Înființarea cluburilor sportive (handbal, fotbal, baschet, atletism, înot), atragerea și susținerea antrenorilor în scopul identificării talentelor locale și promovării și orientării tinerilor către sportul de performanță.
  • Organizarea unui număr mare de competiții sportive pentru a promova un stil de viață sănătos.
  • Organizarea „Cupei Stațiunilor” pentru elevii de gimnaziu și liceu – competiție sportivă județeană pe secțiuni: fotbal, handbal, atletism, înot.

 Tineret:

  • Amenajarea unui parc de aventură
  • Amenajarea parcurilor de joacă în toate cartierele localității.
  • Reabilitarea cinematografului și deschiderea acestuia pentru publicul larg.
  • Organizarea de spectacole variate, seri de film în aer liber, spectacole de improvizație, de dans, pe scena Teatrului de Vară.
  • Dezvoltarea unui post de radio local pentru tineret.
  • Finațarea taberelor școlare pentru elevii și liceeni din localitate, în scopul susținerii performanței și a dezvoltării personale.
  • Înființarea unor cluburi / pub-uri pentru tinerii care doresc să petreacă timp de calitate în compania prietenilor.