P Politică

Analize de pe frontul alegerilor – Călimănești, 28 martie 2024

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Încă două luni vom discuta numai despre localele din iunie. Cozia-Info nu mai scrie despre nord, scrie numai despre alegerile din stațiunea Călimănești – Căciulata.

Florinel Constantinescu (candidatul PNL și actualul primar)

  • forțează paginile ziarelor din Rm.Vâlcea care vorbesc de marile realizări ale stațiunii Călimănești, dar de la sediul Poliției în sus. Toată zona de la Annabella, parcul central înspre Căciulata este fala primarului Constantinescu. Pe ziariștii vâlceni îi păcălește ușor pentru că mulți dintre ei vin de trei ori pe an în zonă! Nu știu cum scoate cămașa cu oamenii din Călimănești – Podul de Piatră – Seaca și Târzâian unde nu a făcut nimic. Iar acum, pe ultima sută de metri este greu să miști munții.
  • Tot la capitolul ... mințit oamenii, se pregătește anveloparea termică a unui bloc din Călimănești. Se va proceda (probabil) ca în campania trecută, unde, strada 24 ianuarie din Jiblea Veche a fost asfaltată pe o singură bandă, iar ”ciracii” lui Constantinescu urlau din toți bojogii: ”uite ce face domnul primar! Cum vă iubește! Câte face pentru oameni!” După care a retras utilajele și drumul acela a fost o rușine până a venit un om serios (Costi Rădulescu) și l-a reabilitat cum trebuie. Probabil SC Petriceanu și d-na SC Georgescu va instala niște schele în zilele următoare și le vor retrage după alegeri. Trebuie să știți că o lucrare de genul acesta se realizază cu program de finanțare, cu conferință de presă, cu prezentare a lucrării. Cum au făcut cu celelalte trei anvelopări din Călimănești ...

 

Mihai Iacovete (candidatul PSD pentru fotoliul de primar)

  • se mișcă bine, are contacte cu oamenii care îl primesc frumos în toate cele șase cartiere ale Călimăneștiului. Își construiește de la zi la zi infrastructura politică de care are atâta nevoie în campania electorală. Nu excelează nici în acuzații foarte grave, dar nu este nici compliant. A construit o campanie serioasă și foarte asumată cu proiecte concrete, cu o viziune politică construită pe realitățile urbei. Poate fi considerat o ofertă electorală de care are nevoie orice localitate și un grup politic care odată votat va continua proiectele și în opoziție.
  • Mihai Iacovete a început să prezinte programul electoral, este la capitolul trei. A vorbit, până acum despre tineret, sport, învățământ și sănătate. A lansat primul proiect de hotărâre – Construirea târgului de săptămână de la Călimănești, pe care l-am urmărit și eu, cu multă curiozitate chiar, și pot să spun că este o inițiativă reală, concretă construită de către o echipă excelentă. Despre acest târg a fost realizat un filmuleț (prezentat pe Cozia-Info) cu explicații clare, cu imagini și cu construcții video despre ce vor să facă și ce va fi construit acolo. Felicitări!
  • Tot despre Mihai Iacovete, este susținut de președintele lor de la PSD, Costi Rădulescu care îi ajută și îi supervizează în toate inițiativele. Acest lucru oferind echipei de la Călimănești suport și încredere pentru toate proiectele urbanistice și politice pe care le vor demara. De fapt, se vede deja din activitatea începută la Călimănești.

 

Romică Vlad (candidatul AUR pentru fotoliul de primar)

 

  • este ca președintele PNL Cristian Buican! Creditor și beneficiar pasiv în relația cu politica ... Nu face nimic pentru oameni, dar luptă cu disperare să fie acolo, printre decidenți, doar de o pica ceva! Vlad a oferit în acești 12 ani pentru mașinăria politică Diana – Annabella – Constantinescu – Vețeleanu – Sami Vâlcu garanția trădării a trei – patru voturi de consilieri locali din opoziție. Lucru care a adus beneficii extraordinare pentru Constantinescu.
  • După 12 ani de ”prestări servicii” acum este tovarăș cu Constantinescu, dar este folosit ca o variantă de opoziție ... Sanchi! La alegerile din iunie 2024 Romică Vlad este trimis la A.U.R ca să câștige în defavoarea oamenilor care voteză indirect opoziție față de gruparea Diana – Annabella – Constantinescu – Vețeleanu – Sami Vâlcu. A fost numit, deja, președinte și candidat la funcția de primar și trebuie să câștige voturile pe care oamenii le dau cu încredere la A.U.R, după care a doua zi de la alegeri trece în tabăra lui Constantinescu.
  • Adevărata luptă se dă pentru consiliul local, pentru voturile de aici. O unanimitate sau o majoritate confotabilă asigură lui Constantinescu liniștea mult dorită. Pentru că numai așa se mai poate construi câte un hotel, câte o zonă pentru terenuri cu prețuri mari și proprietari stabiliți anticipat.

 

Atât pentru astăzi. De acum ne vom întâlni mai des, pentru că se apropie campania electorală. Din weekendul acesta Cozia-Info va începe sondajul electoral. Vor fi următoarele întrebări:

  1. Pe cine ați vota la alegerile pentru primar la Călimănești? Mihai Iacovete – PSD /  Florinel Constantinescu – PNL  /  Ilie Amuzan – PUSL  /  Romeo Vlad – AUR
  2. Ce partid ați vota pentru Consiliul Local Călimănești? PNL /  PSD  /  PUSL  /  AUR  /  altele
  3. Pentru Consiliul Județean Vâlcea îl susțineți în continuare pe Costi Rădulescu sau veți vota pe altcineva? Candidatul cărui partid?