P Politică

Situația politică a comunei Berislăvești, septembrie 2020

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Prim planul politic al acestei comune din nordul județului Vâlcea este dominat de trei personalități:

  1. Ion ”Neluș” Bușagă (PSD) care deține conducerea Executivului Primăriei Berislăvești;
  2. Viorel Popescu (PNL);
  3. Emanoil Nuțu (PER);

 

Ceilalți oameni implicați în actul administrativ și politic al comunei sunt așezați în spatele acestor trei nume. Cea mai mare priză în rândul electoratului o are Ion Bușagă, primarul care numără, deja, câteva mandate bune și care a fost înlocuitorul lui ...

Bușagă a transformat administrația publică de aici în ”familia Bușagă” care a acaparat majoritatea afacerilor din zonă; care execută lucrările publice, în mare parte, cu firme ale interpușilor; care hotărăște încredințări directe pentru sume de maximum 5 miliarde lei vechi; care a transformat primăria, birourile primăriei și angajații de acolo într-o feudă personală, în ”sclavi” bine dresați dispuși să lupte pentru ”familie” până la moarte!

Într-un cuvânt Bușagă a depășit limita abuzurilor cu mult și riscă inconștient, într-o formă continuată, forțând aceste abuzuri la nivelul superlativului absolut. Un incult – agramat cu o dizertație modestă și foarte lăudăroasă. Dispus la orice cuvânt să amenințe și să ”paradească”, Ion Bușagă pozează în conducătorul bazat, care rezolvă orice problemă și care stăpânește situația indiferent de gravitatea ei. Unul dintre cei trei, Emanoil Nuțu descrie ... starea din comună în felul următor: „Politica de la Berislăvești este fără culoare la noi, nu are gust, nu are nici miros! Atâta timp cât Bușagă controlează tot, atâta timp cât a confiscat dreptul oamenilor de a spune ce să facă și cum să facă nu poți spune că aici este politică. Sarcinile lui sunt precise: tu faci cutare, tu faci cutare ... Pe lângă el sunt prea puțini tineri, sunt mai mulți după gineriso. Dar ținând cont că se fac că se ceartă, de fațadă, putem spune că ar avea și tineri lângă el. (...) Ceilalți contracandidați nu au niciun cuvânt de spus, sunt o remorcă la coada familiei Bușagă, doar bifează opoziția! Eu personal nu cred în candidaturilor lor, nu cred că ar putea schimba ceva sau că ar avea măcar puterea să miște un pai! Totul este doar un joc de interese cu discuții mai aprinse între ei doar de fațadă, nicidecum să fie real. (...) Oamenii din comună și-ar dori schimbarea, dar din cauza fricii, pentru că a băgat teroarea în ei, oamenii mai bine tac! Bușagă s-a răzbunat tot timpul, pe toți care au scos capul și au vrut să spună ceva. Și să știți că le-a găsit motive! I-a amendat, i-a amenințat, i-a demolat, i-a sfidat când au venit la primărie pentru ceva!”

 

Viorel Popescu este liderul PNL destul de vocal, dar și destul de dezamăgit de reacția oamenilor. Viorel Popescu luptă cu un electorat care crede în amenințările lui Ion Bușagă care spune că în fiecare campanie electorală a montat camere video în cabină și are controlul întregului vot! Luptă cu o mașinărie locală susținută de cumetriile ”familiei Bușagă” care învârtește foarte mulți bani, dar cu toate astea a reușit cu tact, cu diplomație și cu concursul statului de drept să-l bage în pușcărie pe recidivistul Ion Bușagă.

 

Emanoil Nuțu este categoric! Este un fel de Moromete, omul care crede în valorile satului tradițional și care nu suportă infracționalitatea instituționalizată. Știe că o lucrare realizată în comună trebuie să fie realizată cum scrie la carte! Și mai știe că deciziile trebuie luate pentru toți cetățenii în egală măsură. În campania aceasta, Emanoil Nuțu a fost ales de oamenii lui Mircia Gutău! Un pas important și o recunoștere pentru acest om, care de acum nu va mai fi singur. Calitatea actului administrativ promovată de specialiștii de la Rm.Vâlcea se va regăsi și în comuna Berislăvești. Partidul Ecologist Român nu are nevoie decât de reprezentare în Consiliul Local sau la conducerea primăriei Berislăvești, pentru că de aici încolo proiectele, investițiile și deciziile vor arăta ca la Rm.Vâlcea.