P Politică

Roxana Călina - Roșu a depus jurământul pentru al doilea mandat la Consiliul Județean Vâlcea

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Astăzi, 25 noiembrie 2020, în ședința Consiliului Județean Vâlcea desfășurată în ”Sala mare de spectacole și festivități”, a depus jurământul consilierul județean Roxana Călina – Roșu. Este al treilea repezentant al PER în acest for și consilierul care încheie cumva perioada aranjărilor din componența acestuia. Consiliul Județean Vâlcea va lucra timp de patru ani în următoarea componență:

  • 16 consilieri PSD plus Costi Rădulescu - 17
  • 13 consilieri PNL
  • 3 consilieri PER

Roxana Călina – Roșu reprezintă garnitura meritorie a partidului lui Mircia Gutău, pentru că s-a ridicat în politica mare prin muncă proprie, domnia sa fiind, de altfel, recrutată de partid, nu invers. Profesoara de limba română nu face parte din niciun grup de interese și nu este nici sponsor pe vreo platformă politică. Este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității de Vest din Timișoara și a Facultății de Drept Simion Bărnuțiu din Sibiu. De la 23 de ani este profesor la Colegiul Național de Informatică Matei Basarab din Rm.Vâlcea (fostul Pedagogic), unde mai târziu avea să ajungă director adjunct. A intrat în politică în anul 2007, a fost Inspector școlar general – adjunct, Inspector pentru proiecte educaționale și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și se află la al doilea mandat de consilier județean. După cum a declarat pe pagina personală de facebook: ”Echipa Partidului Ecologist Român are, din acest mandat, o deschidere largă în județul Vâlcea, reușind să obțină la alegerile din 27 septembrie nu mai puțin de 5 mandate de primar (Râmnicu Vâlcea, Păușești Otăsău, Runcu, Crețeni și Cernișoara), 123 mandate de consilieri locali și 3 mandate de consilieri județeni. Ne-am angajat într-un mandat politic 2020-2024 mult mai complex și suntem hotărâți să continuăm ce am prezentat în campania localelor, susținând primarii și consilierii noștri pentru construirea unor mandate eficiente.

În ceea ce mă privește, cred în echipa noastră și am toată nădejdea că activitatea mea în Consiliul Județean Vâlcea va ajuta la realizarea obiectivelor pe care ni le-am propus pentru dezvoltarea județului.”

 

Contactată, proaspătul consilier județean mizează pe faptul că Proiectele de Hotărâri dezbătute aici trebuie să reprezinte implicarea nu doar la votul final, ci o urmărire permanentă a desfășurării acestora. Apreciază activitatea politicienilor care s-au implicat în mandatele lor și speră că va reuși să inițieze propriile proiecte de hotărâri în cadrul Consiliului Județean.

Organizațiile din teritoriu vor primi sprijinul și consultanța activă pentru că este convinsă că Partidul Ecologist Român trebuie să ducă și acolo din politicile bune realizate de echipa Mircia Gutău la Rm.Vâlcea