P Politică

Roxana Roșu-Călina: „Alianța pentru Râmnic (PNL-USR) lasă 16.000 de elevi din Râmnicu Vâlcea fără tablete, îngrădind în acest fel dreptul la educație al elevilor vâlceni”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Joi, 26.11.2020, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, consilierii locali din partea PNL şi USR-PLUS nu au votat ordinea de zi propusă de inițiatorul de drept, primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, anulând ședința și blocând o serie de puncte deosebit de importante pentru cetățenii Râmnicului. În acest sens consilierul județean Roxana Roșu-Călina a declarat:

”Unul dintre aspectele de maximă importanță în această perioadă guvernată de virusul SARS-COV-2 îl reprezenta achiziționarea de tablete pentru copiii cărora efectiv li se îngrădește dreptul la educație.

Am ocupat până de curând funcția de inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și înțeleg mai bine decât oricine nevoia acută a acestor dispozitive pentru desfășurarea în condiții optime a procesului instructiv-educativ. Lipsa dispozitivelor și a internetului este o problemă cu care se confruntă elevi din tot județul încă din anul școlar trecut și este îmbucurător faptul că o parte dintre edili, înțelegând cât de important este, în această perioadă, accesul la învățarea online, au făcut demersuri pentru dotarea tuturor copiilor din comunitatea lor cu laptopuri, tablete sau smartphone-uri.

Este adevărat că noul coronavirus a schimbat regulile în sistemul educațional și lucrurile sunt greu de gestionat, însă datoria noastră, a celor implicați în viața publică, indiferent din ce instituție venim și ce culoare politică avem, este să sprijinim educația și să înțelegem că dispozitivele IT nu sunt un moft, ci o condiție necesară pentru ca elevii să țină pasul cu programa școlară.

Alianța pentru Râmnic a promis înainte de alegeri o luptă constructivă în Consiliul Municipal, au promis că vor veni în fața electoratului cu un ”spectacol politic” eficient, bine așezat, în care vor aduce corecturi, construcții și vor arăta administrației publice locale o față nouă din care vom câștiga cu toții.

Astăzi, a fost încă o zi de circ în care copiii au pierdut dreptul la un învățământ de calitate, firmele afectate de Covid au pierdut un drept legal de scutire la o parte de impozit, iar extinderea cu 38 km a rețelei de gaze naturale a rămas amânată pentru unii dintre noi!”