P Politică

Mihai Iacovete va candida pentru Primăria Călimănești la alegerile din 2024. ”Locul doi rămâne numai în palmares. Sunt omul care luptă pentru locul 1!”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Mihai Iacovete este cunoscut la Călimănești din activitatea silvică. Lucrează aici din 10 august 1986, urmând tradiția din familie, tatăl silvicultor. A venit practicant, iar din anul 1990 șef  districtul 2 Călimănești, unde a avut continuitate până în anul 2021. Din acest an este numit șef de ocol, la Ocolul Silvic Călimănești, pe o perioadă de delegare (interimat) până în anul 2024. În prezent această delegare a fost anulată, de către jocurile politice liberale, pentru că Mihai Iacovete îndrăznește să candideze la Călimănești (vom reveni cu un reportaj amănunțit). În momentul publicării reportajului a fost readus la funcția de șef district 2 Călimănești.

Născut în comuna Dăești, la 27 august 1968. A copilărit și de fiecare dată a venit cu mare bucurie la Călimănești. Strângea bani ca să vină la bâlciul din Jiblea, iar în vremea adolscenței își lăsa bicicleta la rudele din strada Gării și hoinărea prin Călimănești. Căsătorit cu o fată din Călimănești, fata lui nea Silică Salomia, are doi copii: un băiat de 21 ani student la Facultatea de Silvicultură Transilvania din Brașov și o fată de 18 ani elevă la liceul Mircea cel Bătrân din Rm.Vâlcea. Fata înclină către arhitectură.

Mai are doi frați Cristian și Daniel Iacovete. Din familie mai trăiește mama care are 75 ani, fostă funcționară la Primăria Dăești (registrul agricol).

 

Am ales să candidez pentru Primăria Călimănești:

”Impulsul l-am primit din partea domnului preșdinte Constantin Rădulescu care m-a încurajat să vin la PSD și să mă implic activ în politică. Decizia a fost luată la zilele comunei Berislăvești, în urmă cu ceva vreme. Am avut termen de gândire, dacă vreau și pot să ajut organizația de la Călimănești, iar în noiembrie 2022 m-am înscris în PSD. Mi-am evaluat șansele și am considerat că este momentul ca după atâta experiență de viață, un om la 50 de ani acumulează cea mai mare expertiză, să mă pot implica.

Cunosc Călimăneștiul mai bine ca oricine, viața publică m-a determinat să interacționez cu oamenii și nevoile dumnealor în ceea ce privește activitatea mea din silvicultură.

A fost grea decizia, dar am ales-o tocmai pentru a putea să aduc ceva în plus pentru orașul Călimănești. Din tot ce s-a făcut bun și rău până acum am tras concluzii, am învătaț cu toții și împreună trebuie să facem lucrurile mai bine. Stațiunea trebuie să-și continuie drumul firesc către excelența turismului balnear românesc. Suntem fericiți că suntem născuți în ținutul acesta unde beneficiem atât de apă, munte, pădure, ape geotermale care trebuiesc puse în valoare în așa fel încât strategia noastră să fie cât mai eficientă.”

 

Noul președinte al PSD Călimănești a preluat organizația, condusă până atunci de Romeo Vlad, în luna noiembrie 2022. A urmat o perioadă de interimat, după care în urma alegerilor interne a fost validat președinte și candidat pentru primăria Călimănești. ”De la preluarea mandatului am încercat să revitalizez organizația, sunt dezamăgit că PSD Călimănești are numai trei consilieri, deși este cel mai mare partid la nivel național! Este clar că a existat o tendință în scădere, iar cei care au condus PSD Călimănești nu s-au preocupat prea mult. Cei trei consilieri au ieșit din inerție nu din munca partidului. Este părerea mea personală!

Am încercat să resuscitez această organizație aducând noi membrii, aducând lângă mine o echipă nouă în așa fel încât să putem să ne batem cu adevărat la funcția de primar al orașului Călimănești. Pe aceste principii am atras lângă mine o echipă bună, am organizat cred, că mai bine ca oricând PSD Călimănești. Am adus membrii noi, iar în biroul politic al organizației am îmbinat oamenii vechi cu alții noi în așa fel încât să dobândim din experiența celor care au o activitate mare. Pe cei noi îi așteptăm să vină cu idei noi și să pună umărul pentru proiectele propuse.

M-am orientat și către tineri, PSD-ul fiind perceput ca un partid care se adresează în principal persoanelor de vârsta a treia. Dar, am adus în organizație mulți tineri care să ne susțină și să schimbe fața politică a pardidului. Am adus oameni care și-au pus și și-au dat girul pentru mine, sunt oameni care au venit cu încredere și care sunt dispuși să lupte. Cred că fac lucrul acesta pentru că la PSD a venit o echipă nouă și că, pur și simplu, își doresc o schimbare la nivel de oraș Călimănești.”

 

De la venirea noii echipe organizația locală a cunoscut o activitate susținută, iar numărul de membrii a crescut cu 300 %. În felul acesta au fost reconstruite toate departamentele (organizație de tineret, femei, seniori, organizații în jurul secțiilor de votare, reprezentați pe zone, pe străzi). Astăzi PSD – iștii sunt bine organizați, participă și organizează activități, iar nucleul de membrii din jurul lui Mihai Iacovete este tot mai mare. ”Eu am venit în ajutorul dumnealor asfel încât Călimăneștiul și cetățenii, lăsând la o parte lupta politică dintre PSD și principalul adversar PNL, ca oamenii să câștige. Nu trebuie să câștige un partid anume, trebuie să câștige cetățenii, prin proiectele noi cu care și orașul acesta trebuie să crească pe zi ce trece. Dacă la nivel de oraș sunt oportunități și cetățenii lui o duc mai bine! Pentru că fiecare își poate administra o afacere mică de familie sau i se oferă locuri de muncă mai multe.”

 

Cozia-Info va urmări desfășurarea anului pre-electoral și va veni periodic cu reportaje, informații și interviuri din activitatea PSD Călimănești.