P Politică

Călimănești. Luni 30 octombrie 2023 opoziția reală participă la ședința consilierilor locali

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Este incredibil cum timp de 12 ani la Călimănești opoziția a fost zero! Romică Vlad (fostul președinte PSD) a folosit locurile din Consiliul Local pentru interese personale mizerabile, trădând toată încrederea, doar ca să fie bine familiei lui. Un exemplu: a revendicat pământul lu măsa-mare ca să obțină un teren de ”sute de mii” la Seaca. Terenul lu măsa-mare mai fusese revendicat și de d-na Buganu (sora lu taicăso), care în același argument ”a apucat toată” Cozia și Căciulata, iar astăzi toată familia cu nepoți, gineri, amante trăiește în numele ”buffului” aplicat cu multă dibăcie în anii post-decembriști! Nu a avut niciodată niciun proiect de hotărâre și nici nu înregistrat vreo moțiune. Totul a fost bine și tratat cu supunere ...

De câteva luni a fost reconstruit PSD Călimănești, acest Romică exmatriculat (este doar simplu membru), iar noul birou face ce trebuia să facă din totdeauna – politică.

Luni 30 octombrie, Gheorghe Vlădan (foto) (membru în Biroul politic PSD) a anunțat că va participa la ședința Consiliului Local: ”Fac lucrul acesta din normalitate! Nu înseamnă că mă cert cu cineva, sau vreau să provoc vreun război local, pur și simplu este datoria mea să mă informez vis a-vis de problemele locale, iar dacă mi se va permite voi avea și eu una, două interpelări pe care le-am cules pe parcursul perioadei de când activez în Biroul Politic PSD.”  

Consiliul Local al Oraşului Călimăneşti întrunit în şedinţă ordinară, în data de 30.10.2023, orele 16.00, va avea următoarea ordine de zi:

  1. Raport și proiect de hotărâre privind aprobarea includerii U.A.T. Oraș Călimănești, județul Vâlcea ca membru în cadrul Asociației Grupul de Acțiune Locală CASTRA TRAIANA – iniţiator primarul oraşului Călimăneşti - Dr. Florinel Constantinescu.
  2. Raport și proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al orașului Călimănești pe anul 2023 și modificarea listei de investiții - iniţiator primarul oraşului Călimăneşti - Dr. Florinel Constantinescu.
  3. Raport și proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al bugetului local la data de 30 septembrie 2023 - iniţiator primarul oraşului Călimăneşti - Dr. Florinel Constantinescu.
  4. Raport și proiect de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru personalul contractual din cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat și Alimentare cu Energie Termică a oraşului Călimăneşti - iniţiator primarul oraşului Călimăneşti - Florinel Constantinescu.
  5. Raport și proiect de hotărâre privind modificarea organigramei și a statului de funcții ale Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat și Alimentare cu Energie Termică- iniţiator primarul oraşului Călimăneşti - Dr. Florinel Constantinescu.
  6. Raport și proiect de hotărâre privind alegerea președintelui de ședință pentru perioada noiembrie, decembrie 2023 – ianuarie 2024 - iniţiator primarul oraşului Călimăneşti - Dr. Florinel Constantinescu.
  7. Întrebări, interpelări, petiţii şi informarea consilierilor locali.

 

 

 Membrii consiliului Local Călimănești:

  1. AMUZAN ILIE (PP-USL)
  2. STĂNICĂ RĂZVAN-NICOLAE (PP-USL)

 

  1. BORICEANU CONSTANTIN (PNL)
  2. MĂMULARU GHEORGHE (PNL)                
  3. NISTOR PETRE TIBERIU (PNL)                  
  4. SCÎRLEA VASILE (PNL)                                
  5. UNGUREANU ANA (PNL)                               
  6. ZGAVAROGEA NICOLAE (PNL)                 

 

  1. GHINOIU ROXANA-MARIA (PER)           
  2. POTEREAȘ ALEXANDRU (PER)                
  3. SCLIPCEA VALENTIN (PER)
  4. STOICA ION (PER)                                          

 

  1. VLAD ROMEO (PSD)
  2. ZGRIPCEA DĂNUȚ (PSD)                             
  3. DEACONEASA ADRIANA-DIANA (PSD)