P Politică

FLASH Mihai Iacovete – PSD Călimănești: ”Zona Pescăruș, prima mea cafea când am venit în activitate la Călimănești”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Mihai Iacovete este președintele organizației PSD Călimănești. A preluat organizația la sfârșitul anului 2022, luna aceasta se împlinește un an de când este în fruntea acestei structuri politice. La alegerile din anul 2024, ing. Mihai Iacovete va candida pentru funcția de primar al orașului Călimănești.

 

Cozia-Info: Frumoasa zonă Pescăruș! Cu ștrandul Pescăruș, vila scriitorilor. Astăzi este un șantier părăsit, o paragină lăsată intenționat în degradare. Cum vedeți situația de acolo și ce credeți că trebuie făcut?

Categoric! Acolo am fost la prima mea cafea când am venit în activitate la Călimănești (anii 86, 87). Domnul Pavel Dulcea era șef de unitate acolo, la frumosul restaurant de jos, de pe malul Oltului. Se servea cea mai bună ciorbă de burtă! Era acolo un cadru natural superb care se împletea cu Vila Scriitorilor din zonă. Prezența localnicilor, a turiștilor și a personalităților cazate la Vila Scriitorilor făceau din zona Pescăruș un restaurant cu adevărat de 4* stele!

Din nefericire zona respectivă este în părăsire având în vedere că nu s-a făcut mai nimic atât pentru vila vecină care aparține Ministerului Muncii (la șomaj) cât și pentru Vila Scriitorilor și ștrandul din incintă. Pentru cele două (vilă și ștrand) proprietar este un agent economic local care intenționează să construiască acolo un SPA modern, dar nu obține avizele, iar rezolvarea juridică este degradarea care ar permite demolare și implementarea noului proiect.

În ce ne privește, PSD apreciază și proiectul clasic cu Vila Scriitorilor și o oază a personalităților prezente aici, dar nu mai este posibil acest lucru! Istoricul evenimentelor, schimbările au adus zona spre o altă orientare. Acum se discută despre un aqua parc în miniatură, modern, care ar da bine pentru călimăneșteni și pentru dinamica de agrement a stațiunii.

Nu sunt mari comentarii de făcut în această privință, doar atât că ar fi de dorit împrejmuirea zonei cu o plasă care să mascheze tabloul urât de acolo până primește autorizația construirii acelui SPA cu care suntem de acord și îl susținem.

 

PSD Călimănești susține cu tărie dezvoltarea turismului și a capacităților de agrement care contribuie la atragerea unui număr sporit de turiști. Organizația noastră chiar ar vrea să ajute agenții economici, începând de la informații despre oprtunități de afaceri până la ușurarea birocrației și o asistență sporită pentru întocmirea actelor necesare în acest sens. Lucrul cu Primăria nu trebuie să devină o luptă, o birocrație, o lehamite care să te facă să îți blestemi zilele că ai început o investiție în această stațiune. Trebuie să fim flexibili și deschiși pentru că atragem investitori la Călimănești ...

Nu mă rezum aici la reproșuri, vă spun care este viziunea noastră pentru tot ceea ce înseamnă turism, agrement, investiții și atragere de investitori. Cred că Primăria trebuie să promoveze toate tipurile de afacere turistică în așa fel încât investitorii să beneficieze de susținere garantată, dar și tinerii acestei localități care sunt plecați în străinătate și dispun de ceva bani! Vă dați seama că sunt atrase venituri la bugetul local, se creează locuri de muncă. Dacă turismul merge bine acest lucru înseamnă plus valoare pentru oraș! Iar la Călimănești – Căciulata aceasta este industria de profil  ...