P Politică

Miercurea PSD-ului. Mihai Iacovete (PSD Călimănești) conferință de presă – miercuri 15.11.2023

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Cozia-Info: A fost obținută finanțarea pentru un stadion și bază sportivă nouă la Seaca. Considerați o investiție bună? Cum veți organiza vechia bază din parcul sportiv Jiblea Veche?

Sunt iubitor al sportului, am jucat fotbal și susțin orice inițiațivă în acest sens. Părerea mea este că, acolo la Seaca, nu ar fi trebuit să investim într-un teren de fotbal atâta timp cât Primăria nu susține o echipă de fotbal. Cel mai bine era să reabilităm stadionul de la Jiblea, iar terenul de acolo să fie valorificat în alt fel, care, prin această decizie a autorităților, pierde din valoare și eficiență. Un teren de fotbal este greu de întreținut, acolo se putea deschide un proiect care aducea bani bugetului local și nu costuri! Și un proiect care avea sens pentru interesul general al stațiunii.

Ce rămâne acum din stadionul de la Jiblea? L-aș aranja, l-aș cosmetiza. Baza aceea trebuie folosită pentru mai multe lucruri, cum sunt spectacolele mari ale orașului. Dl. Constantinescu ar fi trebuit să știe și ar fi trebuit să ia exemplul de la Brezoi. Ați văzut cum primarul Schell a pus orașul pe harta lumii, să zic așa!

Stadionul de la Jiblea trebuie aranjat și pregătit pentru o paletă mai largă de evenimente. Anul acesta, cu sprijinul Președintelui Consiliului Județean am organizat bâlciul de Sf. Maria în parcul sportiv de la Jiblea. A fost un succes, nu au fost stricăciuni, toată lumea s-a simțit foarte bine!

 

Cozia-Info: Centrul de zi pentru bătrâni care va fi construit în fosta autogară, strada Pieței. Cum vedeți chestiunea aceasta și câteva comentarii, vă rog!

În primul rând aș pune această chestiune într-o dezbatere publică! Și aș scoate chiar la concurs propuneri pentru arhitectura zonei, oferind cetățenilor posibilitatea să-și exprime alegerea pentru zonă. Nu văd acolo un centru medical. Este destul de aglomerată zona aceea, nu dispune de liniște. Un bătrân sau un bolnav nu beneficiază de lucrul esențial, liniștea! O zonă mai aerisită și mai liniștită ar fi mai potrivită pentru acest centru medical. Aici, așa cum am spus, un concurs de proiecte în dezbatere publică în care agenții economici să primească o șansă.

Despre proiect nu știu prea multe și nu vă pot spune dacă se mai poate opri, știu că a trecut prin Consiliul Local, dar numai ca propunere și nu neapărat pe zona fostei piețe.

 

Cozia-Info: Este vorba despre planul Organizației PSD Călimănești, pe care-l derulați de câteva luni bune, prin care faceți cunoștință și centralizați problemele călimăneștenilor. Ați terminat?

Mai avem de parcurs! Noi am luat la pas toate zonele orașului, pe care le-am cuprins în jurul secțiilor de votare. Trebuie să interacționăm cu oamenii și să le ascultăm păsurile tocmai pentru a creea un program pe termen scurt, mediu și lung în așa fel încât să vedem fiecare cetățean sau fiecare zonă ce nevoi are pentru momentul în care ajungem la conducerea Primăriei. Împreună cu dl. Marian Căpruci am listat tot ce am cules din teritoriu, iar acestea vor fi cuprinse într-un program, în oferta noastră electorală. Muncim acum ca să construim un program care să ajungă către toți cetățenii și să cuprindă toate zonele. Seaca, Păușa și Jiblea au rămas cumva neglijate. Trebuie să ne implicăm și acolo, dar nu vom face niciun fel de rabat pentru că toți cetățenii plătesc același impozit. Apa, canalizarea trebuie să fie peste tot!

În demersul nostru am încercat să contactăm cât mai mulți oameni, chiar dacă sunt împotriva noastră sau alături de noi. Pentru mine toți sunt egali și voi munci pentru interesul general, deviza mea este: Oameni pentru Oameni! Lupta politică o văd derulată public, prin mijloacele mass-media și fair play! Din dezbateri oamenii câștigă, din proiecte diverse oamenii aleg ce este mai bun. Cele mai votate proiecte, acelea să fie puse în aplicare.