T Turistic

Cazare Călimănești – Căciulata. Apart Hoteluri

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Începând cu anul 2016, pentru prima dată la Călimănești, s-au înregistrat câteva inițiative particulare în ceea ce privește turismul în regim hotelier particular. Până acum oferta de cazare a stațiunii era formată din operatorii hotelieri, trei moteluri și pensiunile turistice. Pe lângă acestea a funcționat de zeci de ani închirierea la particulari unde turiștii, care din diverse motive, acceptau să-și petreacă concediile înghesuiți în case s-au apartamente alături de proprietarii acestora. 

Formula nouă și civilizată își face loc și la Călimănești unde începând cu vara anului 2016 numeroase apartamente și vile particulare au fost introduse în regimul hotelier.

Dezvoltarea infrastructurii de turism, lucrările de reabilitare a parcurilor, a domeniului public din zona Călimănești, ajută semnificativ toți localnicii care doresc să dezvolte o afacere mică pe structură hotelieră. Apariția SPA-ului Mirajul Oltului, dezvoltarea bazelor de tratament, a unităților de alimentație publică, care s-au încadrat în planul zonal existent, au oferit acestei părți din stațiunea Călimănești – Căciulata atractivitatea de care avea nevoie. Orașul, cu cei 7000 de locuitori, poate de acum să spere în creearea unor noi locuri de muncă, dar și oprtunități financiare, susținute de turismul hotelier.

Un exemplu ales este Apartament Nart, ofertă generoasă de spațiu suplimentar și prețuri rezonabile care reprezintă un plus față de spațiile de cazare din hoteluri, stabilite la condițiile și cheltuiala pe care turiștii o cunosc.

Apartament Nartz (număr de contact: 0766 – 433.934) este un apartament cu trei camere transformat în regim hotelier. La prețul unei camere de hotel (200 lei/noapte) oferă două dormitoare cu două băi, un living generos (35 mp), bucătărie utilată complet și garaj pentru mașină.