T Turistic

Unde se mănâncă bine în stațiunea Călimănești – Căciulata! Restaurantul Bucura ofertă și calitate de 4***

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Stațiunea de sub poalele Coziei este deschisă pe tot parcursul anului. Oferta de aici este compusă din ape geotermale calde (100 grade C) care încălzesc piscine și complexe aqua, ape sulfuroase și izvoare minerale. Alături de cunoscutul tratament balnear, Călimăneștiul oferă odihnă și recreere, turism monahal, de afaceri și turism montan. Una dintre componentele de bază ale ofertei turistice o reprezintă cazarea și masa despre care turismul românesc ține cont din ce în ce mai mult. În acest sens, bucătăria și confortul oferit de răsfățul unui restaurant de prestigiu devin tot mai căutate.

La Călimănești – Căciulata, Pensiunea Bucura reprezintă o destinație de excelnță. Este unitatea hotelieră pe care am ales să o prezentăm astăzi. Bucura este situată în zona Cozia a stațiunii și pune la dispoziție două săli de restaurant alături de o terasă de vară. Găsiți aici rețeta unei bucătării care depășește standardele ofertei populare din stațiune și care nu se lăcomește la un comerț ”mult și mai puțin calitativ”, oferind turiștilor posibilitatea gustului și diversității. Farfuria oferită de bucătarul șef de la Bucura este frumos ornată, are în interior produse de calitate și un gust ales ca să fie bun pentru toate exigențele. Pensiunea Bucura oferă servicii turistice la nivelul 4***, dar prețurile sunt orientate după media stațiunii Călimănești – Căciulata.

”Inspector Cozia-Info” a ales un produs din meniul de mic dejun de la Bucura, și anume omleta țărănească. Servită cu cârnați și carne de la garniță, cu un decor de farfurie de master șef și o omletă fără urme de ulei. Prețul acesteia este de 14 lei în comparație cu alte restaurante care pun în omleta lor cabanos și salam victoria pentru care cer 12 lei ... și aceeaia înnecați în prea mult ulei!!!

Gazda noastră, Rafel Bucura administratorul pensiunii a declarat pentru Cozia-Info: „Pregătirea noastră este standard an de an. Venirea sezonului necesită o pregătire mai intensă, iar de anul acesta am venit cu câteva produse de bucătărie noi, destinate nu numai sezonului estival. Sunt câteva preparate de care am ținut cont să fie calitative, nicidecum ceva care era în zonă. Bucătăria noastră este într-o permantă modernizare, indiferent că este iarnă sau vară, suntem obligați să facem investiții pentru că urmărim performanță și calitate. Avem satisfacția farfuriei care pleacă din bucătărie și părerea clientului care ne dorim să confirme eforturile noastre. În acest sens ne axăm pe ingrediente de bună calitate, nu speculăm și urmărim în permanență recenziile clienților.

Vă ofer un exemplu: Preparatele tradiționale (șnițelul, ceafa de porc) nu le-am exclus din meniu, dar am căutat un alt concept de preparare. Este un concept nou care nu dezamăgește și despre care vorbește gustul, se numește șnițel – pitzza, îl servim cu garnitură de cartofi prăjiți.

Clienții noștri au posibilitatea să descopere aici altfel de preparate, oferim în jur de zece feluri gastronomice care nu se găsesc în alte restaurante din zonă (Tagliata de vită, Pulpă la ceaun – o rețetă nouă cu o prezentare deosebită, Coasta cu usturoi sau barbeque, Salată cu mușchi de vită -  a la chef Bucura, Supă cremă de dovlecei, Mustul de ciocolată, Papanași, Clătite și Tiramisu preparațe de șef – Bucura.”