A Administrație

La Călimănești asociațiile de locatari au fost manipulate în interesul S.C. Annabella

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Lipsa opoziției în cadrul Consiliului Local Călimănești și lipsa consilierilor resposabili față de fișa postului (în care s-au angajat cu disperare în cele trei campanii electorale) a creat la Călimănești posibilitatea deciziei supreme în favoarea primarului Florinel Constantinescu. Din 15 consiliei ai Consiliului Local Călimănești 13 au ales să renunțe la onoarea personală transformându-se în slugi docile așezate la picioarele grupării Diana - Annabella – Sami Vâlcu – Constantinescu. Annabella este un lanț de supermaketuri județean administrat de Dorina Mutu.

Asociațiile de locatari manipulate în interesul Annabella

În urmă cu patru ani primarul Constantinescu, susținut de votul ”slugilor” din Consiliul Local, a prezentat în dezbatere publică și în interviurile transmise în mass-media ”Proiectul de reabilitare și reorganizare a spațiilor interioare ale asociațiilor de locatari”.

Constantinescu prezenta locatarilor din cele cinci zone interioare ale blocurilor (R2 / R1, Blocul cu 7, Căciulata, T.Vladimirescu și CEC) un proiect amplu unde se prevedea:

  • demolarea garajelor și spațiilor de pe domeniul public;
  • proiectarea și construirea unei noi zone urbanistice cu spații verzi, spațiu de parcare auto, spații pentru relaxare dotate cu banci și foișoare. Zonă pentru depozitarea gunoiului menajer și pubele pentru sortare ecologică;

Spunea atunci Florinel Constantinescu în declarațiile publice: ”Este timpul să mai facem un pas către civilizație! Să renunțăm la construcțiile neconforme de pe spațiul public și să construim niște oaze plăcute, bine organizate de care să beneficieze toată lumea.”

 

Frecții la picior de lemn. Minciuni

A trecut un mandat electoral întreg și totul s-a adeverit că a fost manipulare! Noul centru comercial Annabella din zona blocurilor R1 / R2 a avut nevoie de spațiu și amenajare urbanistică. În sensul acesta Primăria Călimănești a creeat toate pârghiile pentru reamenajarea zonei construind acolo ce declara în dezbaterile publice Florinel Constantinescu (alei asfaltate, borduri noi, spațiu verde, garaje demolate, zonă pentru parcare asfaltată, iluminat public).

Și pentru că nu se putea demola într-o singură zonă și pentru că trebuia să pară un proiect asumat, desfășurat pe raza întregului oraș, celelalte asociații s-au ales doar cu șantierul! Au fost demolate garajele, iar pe locul lor nu a fost implementat niciun proiect urbanistic! Zonele verzi au rămas aceleași ”înghiorlăieli”, aleile sunt și acum neasfaltate și fără borduri, câinii comunitari au format adevărate haite!

 

În disperare ... de alegeri, Primăria lui Florinel Constantinescu a trimis (în urmă cu cinci zile) în curtea interioară de la blocul cu 7 (foto), o basculantă de pământ și niște ghivece de flori (aruncate, poate, de alte instituții) completând tabloul penibil al campaniilor electorale din anii 90, când toată lumea făcea și promitea doar două luni de zile ...