În cadrul ordinii de zi a consilierilor județeni, din ședința pentru luna mai 2017, s-a discutat aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății Expo Nord Oltenia SA pentru anul 2017. Expo Nord Oltenia SA este situat în orașul Călimănești, zona Seaca, face parte dintr-un proiect cuprins în strategia durabilă a Uniunii Europene care a încercat în anii 2006 - 2007 să creeze o axă europeană integrată cu câtva centre de acest gen în Franța, Germania, Polonia, România, Grecia. Proiectul a fost oferit și finanțat pentru aceste țări din bugetele UE, urmând ca în România sarcina implementării să revină Agenției S-V Oltenia cu sediul la Craiova.
Nimeni nu se gândea în anii 2006 – 2008 că va apărea criza mondială care avea să paralizeze total acest gen de centru de afaceri expozițional. Așa că lupta pentru atragerea investiției a fost destul de aprinsă, câștigând în final Ilie Amuzan primarul orașului Călimănești de la acea vreme. Condiția Uniunii Europene pentru finanțarea acestui proiect a fost ca timp de cinci ani de zile să nu fie organizate decât activități cu profil de expoziții, lucru care a afectat și partea financiară și cea tehnică de infrastructură a centrului, acesta devenind din ceva care trebuia să aducă bunăstare într-o corvoadă pentru UAT Călimănești și CJ Vâlcea. Anul acesta se încheie perioada condiționată în contractul cu Uniunea Europeană și deja propietarii (cele două instituții) se gândesc cum să administreze cele cinci pavilioane.
Prima propunere: Preşedintele Consiliului Judeţean intenţionează să mute Clinica de balneofizioterapie din Călimăneşti ... la Centrul Seaca “Mulţi aţi fost consilieri de la începutul proiectului, toţi din sala aceasta, indiferent de culoarea politica. Cu toţii ne dorim ca acest centru să fie rentabil. Vă informez şi chiar vă solicit acordul să selectăm o echipă de arhitecţi şi proiectanţi pentru că mie nu îmi iese o idee din cap. Centrul ca să fie rentabil are nevoie de mult mai mulţi bani, nu sunt suficiente manifestările ocazionale prin care se încasează sume de 3.000 lei. Drept urmare, ne propunem să selectăm aceşti proiectanţi care ne vor putea spune dacă putem muta Clinica de Balneofizioterapie. Sunteţi de acord să facem acest pas, să ne spună şi nouă nişte specialişti dacă se poate acest lucru? (...) Încercam să avem o colaborare bună cu primăria Călimăneşti şi să găsim soluţii, să ne descurcăm cu acest centru, pe care noi, instituţia CJ, l-am creat”, a declarat Constantin Rădulescu. Cei 12 consilieri liberali au votat împotriva aprobării bugetului pentru Centrul de la Seaca, proiectul trecând însă de votul consilierilor cu 20 de voturi pentru şi 12 împotrivă.
A doua propunere: Nici UAT Călimănești nu stă cu mâinile în sân și are deja pe agenda centrului de la Seaca o variantă de închiriere pentru pavilionul mare. Este vorba despre intenția fostului comandant IPJ, Ilie Voica (actualmente pensionat) care intenționează să închirieze pavilionul mare pentru „Organizări evenimente”. Acesta urmând să fie amenajat după standardele locațiilor în domeniu de minim 3*** stele.