A Afaceri

Grădina zoologică din Ostroveni – Rm.Vâlcea. Ce nu se știe despre arhitectura Gaudi în acest oraș!

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Zilele acestea toată lumea a apreciat lucrările la grădina zoologică din municipiul Rm.Vâlcea care se apropie de finalizare. Aici a fost realizată o lucrare de reamenajare și reabilitare a spațiilor de cazare ale animaleor sălbatice pe structura arhitecturii Gaudi, parcul de viață al animalelor fiind reconstruit într-o viziune arhitecturală numai bună pentru acest gen de habitat. Tigrii, lei, maimuțe, urși, lupi, etc. trăiesc de acum, în grote foarte apropiate de mediul lor natural construite pe structură de beton realizat prin torchetare la 120 atmosfere.

Toată lumea vorbește acum despre oportunitatea acestei decizii, presa apreciază calitatea lucrărilor realizate de către executant, firma Loreman condusă de Laurențiu Trașcă, asociațiile de profil sunt foarte mulțumite de condițiile oferite animalelor, iar turiștii adaugă în programul de vilegiatură grădina zoologică ca punct de vizitare.

Oferta Gaudi a societății comerciale Loreman, din Rm.Vâlcea, este pe masa autorității locale de peste 12 ani. Au fost trimise oferte, s-au realizat spoturi publicitare în presa locală. Laurențiu Trașcă a realizat, în tot acest timp lucrări la diferiți beneficiari. A fost realizată o casă în comuna Budești, în zona rezidențială a poligonului de tir sportiv ”El Condor” care aparține aceleiași societăți, o casă construită în totalitate după arhitectură Gaudi. Cunoscutul arhitect spaniol Moise Alvaresiella a fost personal și a condus lucrările la acel proiect.

Dar incompetența și ideile ieftine ale consilierilor municipali și primarilor (de doi lei) care au precedat candidaturii lui Mircia Gutău au făcut ca multe idei și proiecte benefice pentru capitala județului să fie ignorate. Ani buni orașul a levitat într-o atmosferă de „agitație multă pentru nimic”, înregistrând doar dosare de fraudă pe la DNA și aranjamente de culisă politică. Vremea liberalilor, a băsiștilor, a trădătorilor gen Romeo Rădulescu a apus, după câte se vede la Rm.Vâlcea sunt oameni la conducere care construiesc ideile din realitatea orașului, din oferta și nevoile lui. A trebuit să revină Gutău ca să mai existe în locul care reprezintă un întreg județ dialog, deschidere, inițiativă și interes local.

În ceasul al cincisprezece-lea niște politicieni corecți au văzut că oferta de construcție inspirată din arhitectura Gaudi este foarte potrivită pentru anumite proiecte! Și astăzi râmnicenii nu numai că se mândresc, dar deja recomandă la nivel național realizările de la zoo-Ostroveni. Poate că după acest reportaj, în nordul județului, autoritățile noastre locale se vor trezi și vor realiza proiecte prin această metodă mult mai ieftină!!!