A Afaceri

Supermarket-ul Carrefour de la Căciulata va fi inaugurat în câteva zile

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

În punctul Căciulata, vis a-vis de blocurile ANL a fost demarat un proiect de construire supermarket Carrefour a cărui inaugurare va fi lansată joi, 28 noiembrie 2019 la ora 8.00 (dacă se vor ține de cuvânt). Noul edificiu este amplasat în vecinătatea străzii Calea lui Traian (cu deschidere de peste 120 ml) pe una din suprafețele de teren (proprietate privată) situată între drumul de acces către fosta uzină de apă (care aparține UAT Călimănești) și la sud fosta spălătorie auto. Construcția este realizată la dimensiuni mai mici, și își propune să asigure tot confortul pentru localnicii care vin să facă cumpărături, pentru turiști și traficul auto de pe DN 7, această unitate fiind singurul supermarket de pe teritoriul stațiunii Călimănești – Căciulata.

Investiția de la Căciulata este realizată de către un investitor privat care închiriază societății Carrefour printr-un contract pe o perioadă de zece ani, după care terenul și construcția va avea o altă destinație. În completare, proiectul va dispune de camere de locuit, va avea parcare și intrare de acces cu două sensuri. Termenul limită de realizare a construcției a fost anunțat pentru data de 15 august 2019, dar de la vorbe până la fapte au mai trecut trei luni jumătate.

Constructorul acestei ”alimentare aprovizionată de la peste 2000 km” și-a început relația cu autoritățile locale sprijinit pe piciorul stâng. În acte (autorizațiile de construire, proiect, etc) a fost stipulată culoarea gri pentru imaginea exterioară a clădirii, iar pe parcurs panourile exterioare montate aveau culoarea roșie.

Considerând UAT Călimănești un sat fără câini sau o primărie unde lucrurile funcționează după modelul: „las-o bă că merge așa!”, investitorul s-a izbit ... cu ce s-a izbit, de departamentele primăriei locale care i-au impus respectarea ad literam a proiectului.